Kb mennyibe kerülhet 4 db 30m2-es szoba teljes hangszigetelése? Ablakok se lennének, úgyhogy gondolom valami szellőztető rendszer is kéne.
csak szólok, hogy ez keményebb feladat, mintha csak hőszigetelés lenne..pláne hangszigetelt, csendes szellőztetéssel.
Ez bizony nem olcsó.
Ráadásul referenciával rendelkező árajánlata a mérvadó.
Én hiába tudok hőszigetelni, a hangszigetelésbe
belebuknék.
Ennyi volt, bocs.
Nincs olyan, hogy teljes hangszigetelés - olyan van, ami adott akkusztikai mértékben képes tompítani a külső zajok beszűrődését vagy a belső zajok kiszűrődését.
Nem mindegy, hogy egy vékony 20 centis válaszfalat kell szigetelni, - mert az reménytelen eset, kb. nekiállni sem érdemes -, vagy egy 50 centis beton tűzfalat. Ahogy az sem, hogy egy baszobáról van szó egy sugárút mellett vagy egy falu széli - alapból is csendes - házikóban akar valaki egy kevéske plusz csillapítást elérni. Belmagasság, födém és padló szintén számít.
Egy rendes zenei minőségű - tehát hangfelvételekre is használható - szoba leszigetelése ebben a méretben már a milliós összeg fölött van, míg ha megelégszik valaki szerényebb ragasztós megoldásokkal akkor ki lehet hozni pár százezer forintból.
Egy kicsit pontosítom:
Próbatermek lennének.
Egy szintes építmény, 30 cm vastag falakkal, lakóövezet szélén, szóval viszonylag csendesebb helyen. Természetesen a szellőztetés hűtsön+fűtsön is.
Azt nyilván gondoltam, hogy milliós tétel. Az nem is gond, csak nem mindegy, hogy 3 milliót vagy 10 milliót kell rákölteni. A lényeg, hogy tényleg jó legyen, ami a szomszédokat nem zavarja, akár hajnali 2kor sem.
Kedves kérdező: sikerült megoldást találni? :) Mennyi lett a végösszeg és hogyan jártál el?
Én egy alagsoron gondolkodom, ami a belvárosban található meg. Számos belvárosi próbaterem van, viszont nem tudom, hogy a szomszédokat hogy-hogy nem zavarja? :D Még megfelelő mértékű szigetelés mellett is kellene hallaniuk az épületben lakóknak a hangokat, vagy tévedek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!