Újépitésü lakás, a szellőztető rendszeren bejön minden kinti zaj?
Egy újépitésü ház egyik lakásában élünk.
Minden helység rendelkezik szellőztető rendszerrel,amit en tudok kapcsolgatni,1-es 2-es fokozat.
Nem is ez a lényeg hanem az h zárt ablakokon keresztül is bejön a kinti zaj.
Teljes mértékben,olyan mintha nyitva lenne az ablak.
A szomszéd kinnt van a teraszon és beszélget,olyan mintha a lakásunkban lenne.De ahogy jàrnak az autók azt is ugy hallani mintha tàrva nyitva lenne minden.
A másik h bejön rajta a levegő ami télen rossz,mert fűtesz de ott viszont tódul be a hideg,körülötte jéghideg a fal.
Egyébkent is zavaros mert valahogy az alsó szomszédunkat nagyon halljuk,konkrétan mindent,beszélgetést,járkálást,kopogás,dübörgés.
Nem lehet h rosszul van kivitelezve a szellozteto rendszer?
Vagy ez teljesen normális?
Ha csak ennyi a gond az újépítésű lakásotokkal, akkor adj hálát a Jóistennek!
Minden helyiségben szellőző???
A szobákba ugyan minek? Nincs ablak?
Mert gondolom ott zavar a kinti zaj, nem a klozetben, vagy a spájzban.
Lehet kispórolták a hangcsillapítókat a szellőztető rendszerből, és/vagy az eps felrakása előtt nem vakolták le a falat kívülről.
Látatlanba ennyi jut hirtelen eszembe.
2-es nem csak ennyi gond
sorolhatnám napokig...
Szerencsére albérlet.De mivel gyűlnek a gondok és derülnek ki hibák más lakásoknál is,gondoltam rákérdezek hogy megy ez manapság
Van egy olyan érzésem h valami ott sincs rendben
Derékszög a lakasban nincs,egy alsó lakás beàzott,kiderült a felette levo lakas balkon ajtajánal valami tömités hianyzik.
Jovoheten jonnek ide is ellenorizni.A padlofutesunkel is gond volt.
Egyszer elromlott a szellozteto rendszer.Valamit a kapcsolonal kellett kicserélni.Penésszel küzdöttünk télen.
Vannak bajok...Talan 2-3 év mulva mehetunk saját hazba de nem akarok megint koltozni.Csak annyi a zaj szomszedtol is az alsotol,hogy nem tudom h 0 hangszigetelés van,vagy valami rohadt.ul hozza fel a hangokat es a kintit is befele a lakásba.
Ha en is tanacsolni tudom sose vegyetek meg újépitésü lakást
Belenéztem,
van egy szivacs ahogy a muanyagot leszeded,majd ventilátor.Azutan is valami de az is olyan mintha szivacs szeru lenne ,lehet csak muanyag racs
de konkretan kilátni a ventilator lapatok kozott🤷♀️
Köszi,valamit kitalàlunk oda
szellőztetéssel sokkal többre megyünk mint ezzel egyébkent is.
Télen 70 százalék fölött volt a páratartalom,mig munkaban voltunk mindig ment,1-2 szazalekkal vitte lejjebb a paratartalmat.Szoval nem sokat ert.Inkabb napi 2-3 szor ablakot nyitok.Most meg amugyis mindig nyitva 1 ablak a cica miatt,35-40 a páratartalmunk mostanság.
Tök jo dolog ez a rendszer de egyszerüen olyan igy a lakás mint egy zaj doboz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!