Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gáz vagy fáskazán?

Gáz vagy fáskazán?

Figyelt kérdés

Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok. Most készülget a ház és elég sok kérdés kavarog bennem és merült is fel.

Jelenleg azon gondolkozom, hogy hogyan legyen a fűtés.

A ház 130nm, 2.5m belmagassággal, kétszintes. Fűteni kellene és használati meleg vizet készíteni.

Két opció van. Kazán és puffer és fával fűteni.

Vagy jött most egy ötlet. Gáz nincs a környéken, de vásárolni vagy bérelni egy tartályt és abból oldani meg. Mit szóltok megéri? Drága a beszerelés és a fenntartás? Egyáltalán magánházban érdemes?

Van aki használ, használt ilyent?

2021. febr. 11. 12:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%

Nem kell túl logikázni vegyes tüzelésű kazán a legésszerűbb.

1-ilyen 23-kg pébé palack,kb. 3-nap ig elég ha csak az megy .

2021. febr. 11. 14:45
 12/22 A kérdező kommentje:

Hűha, hát azért elég komoly az úgy, mármint, hogy 3 nap. S mennyi az ár ezért a 3 napért?

Lehet, hogy akkor maradok az egyszerűbb fáskazánnál.

De azért köszönöm az ötleteket.

Sajnos éppen egy autó árát nem tudom fűtésre áldozni.

2021. febr. 11. 14:54
 13/22 mindentudó99 ***** válasza:
A ga is drága de egy jó pufferral spórolhatsz.
2021. febr. 11. 15:13
 14/22 anonim ***** válasza:
38%

Na ezt is megtalálta egy troll...

Azt ugyan nem tudom hogy meddig elég egy nagy palacknyi PB, de azt fontos figyelembevenni hogy a kazánt megfelelően kell méretezni, mert ha alul van méretezve akkor folyamatosan fog fűteni, anélkül hogy a házban kellő hőmérséklet lenne, és emiatt feleslegesen megnő a gázfogyasztás, ellenben ha egy nagyobb kazán van akkor, az miután felfűtötte a házat kikapcsol, és ezzel kevesebb gáz fogy.

Valamint PB palackot könnyen lehet szerezni, (pl jófogás) és miután nincs rá szükség eladható.

A bojlerből is azért ajánlottam a gázost, mert az nem terheli tovább az elektromos hálózatot.

2021. febr. 11. 15:15
 15/22 anonim ***** válasza:
7/8/14-es vagyok, azt írnám hogy én nem gépészmérnök vagyok csak egy átlagon aluli átlagember, de amit a 11-es troll írt az messzemenően baromság, meg én épp amiatt ajánlottam a 23-as palackot, mert azt feleannyiszor kell cserélni mint a 11,5-est és azt se szabad elfelejteni, hogy a PB-nek magasabb a fűtőértéke is.
2021. febr. 11. 15:25
 16/22 anonim ***** válasza:

Gondold,át ennyi töltése .

[link]

2021. febr. 11. 15:40
 17/22 A kérdező kommentje:
Néztem, hogy 1 tonna 312ezer ft +áfa. S akkor én kérhetek csak 23kg.t is? Ez akkor kiszállítással ennyi?
2021. febr. 11. 16:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Igen? Aki nem ért egyet a ti ajánlásotokkal nem ért egyet az már nem mond igazat ?

Átolvasod az oldalt,írják hogy 500-kg tol lehet kérni .

2021. febr. 11. 16:37
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha semmi lehetőség a földgázra, akkor faelgázosító kazán puffertartállyal.

Klíma miért nem jöhet szóba?

2021. febr. 12. 14:40
 20/22 anonim ***** válasza:

[link]

Sose fogom megérteni mértnem konkrét adatok alapján hasonlitanak össze valamit az emberek, föleg igy hogy a google kidob mindent kb pá másodperc alatt. A PB az egyik legdrágább fütési mod, én biztos gogy nem azt választanám.

2021. febr. 12. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!