Gáz vagy fáskazán?
Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok. Most készülget a ház és elég sok kérdés kavarog bennem és merült is fel.
Jelenleg azon gondolkozom, hogy hogyan legyen a fűtés.
A ház 130nm, 2.5m belmagassággal, kétszintes. Fűteni kellene és használati meleg vizet készíteni.
Két opció van. Kazán és puffer és fával fűteni.
Vagy jött most egy ötlet. Gáz nincs a környéken, de vásárolni vagy bérelni egy tartályt és abból oldani meg. Mit szóltok megéri? Drága a beszerelés és a fenntartás? Egyáltalán magánházban érdemes?
Van aki használ, használt ilyent?
Nem kell túl logikázni vegyes tüzelésű kazán a legésszerűbb.
1-ilyen 23-kg pébé palack,kb. 3-nap ig elég ha csak az megy .
Hűha, hát azért elég komoly az úgy, mármint, hogy 3 nap. S mennyi az ár ezért a 3 napért?
Lehet, hogy akkor maradok az egyszerűbb fáskazánnál.
De azért köszönöm az ötleteket.
Sajnos éppen egy autó árát nem tudom fűtésre áldozni.
Na ezt is megtalálta egy troll...
Azt ugyan nem tudom hogy meddig elég egy nagy palacknyi PB, de azt fontos figyelembevenni hogy a kazánt megfelelően kell méretezni, mert ha alul van méretezve akkor folyamatosan fog fűteni, anélkül hogy a házban kellő hőmérséklet lenne, és emiatt feleslegesen megnő a gázfogyasztás, ellenben ha egy nagyobb kazán van akkor, az miután felfűtötte a házat kikapcsol, és ezzel kevesebb gáz fogy.
Valamint PB palackot könnyen lehet szerezni, (pl jófogás) és miután nincs rá szükség eladható.
A bojlerből is azért ajánlottam a gázost, mert az nem terheli tovább az elektromos hálózatot.
Gondold,át ennyi töltése .
Igen? Aki nem ért egyet a ti ajánlásotokkal nem ért egyet az már nem mond igazat ?
Átolvasod az oldalt,írják hogy 500-kg tol lehet kérni .
Ha semmi lehetőség a földgázra, akkor faelgázosító kazán puffertartállyal.
Klíma miért nem jöhet szóba?
Sose fogom megérteni mértnem konkrét adatok alapján hasonlitanak össze valamit az emberek, föleg igy hogy a google kidob mindent kb pá másodperc alatt. A PB az egyik legdrágább fütési mod, én biztos gogy nem azt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!