Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan tudnám hőszigetelni a...

Hogyan tudnám hőszigetelni a wc helyiséget?

Figyelt kérdés
Üdv! Olyan problémám van, hogy a wc egyik fala 600x200x100as ytong téglából van felhúzva. Itt anno folyosó volt, de így zártuk le. Túloldalt a ház nem lakott része van ahol most kb -1 fok van tehát ez az oldala hideget kap. A wcben elég hideg van hiába, hogy az előtérből nyílik. A túloldalt nincs se szigetelve, se vakolva, semmi. A wc helyiség belsősarka "gyöngyözik" a másik sarka és a menyezet alsó sarka penészes. Talajnál a fal mellett 8-10cm-re vizes. A fal belül hálózva és vakolva van. Mit lehet ilyenkor tenni? Mert hideg is jön befele, hideg a wc kagyló is, meg a penész is dolgozik.... XPS lemezt javasoltak belülre párazáró fóliával. Kintről akartam hőszigetelő lemezzel, de azt meg ilyenkor nem javasolták. Nem nagyon érek el semmilyen szakit ezügyben. Előre is köszönöm a választ!

2021. febr. 8. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyen kis munkákra nagyon nehéz szakembert találni,vagy ha igen
2021. febr. 9. 04:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Bocsi az előző én voltam.Ha mégis elvállalná valaki,akkor nagyon sokat kérne érte.

Tehát: várd meg míg nem lesz nagyon hideg,nem kell,hogy 20 fok meleg legyen. Már kb.5 fok felett tudsz dolgozni.Vegyél annyi 5cm vastag piros csíkkal ellátott polisztirol lemezt és csemperagasztót,amennyi kell a felrakáshoz.

Keverd fel a vízben a ragasztót úgy,hogy kb.olyan hallmazállapotú legyen mint a sár.Fogazott gletvassal vidd fel a falra,de csak annyit mint amekkora a lap, majd erősen nyomd rá. A lapokat "kötésben"rakd fel!

2021. febr. 9. 05:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is így van felrakva, a garázs és a fürdőszoba közötti falra.Azóta nincs hideg és penész sincs.Viszont a párát ami a fürdőszobában keletkezik,azt mindig szellőztetéssel ki kell engedni.
2021. febr. 9. 05:06
 4/8 anonim ***** válasza:
3as voltam.Tudom,hogy Wc-ről van szó és nem fürdőszobáról,de szerintem így jó lesz.
2021. febr. 9. 05:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, várj, amíg melegebb lesz és kívülről szigetelj véglegesen. Ha meg tudod oldani, szerezz hulladék szendvicspanelt(PVC- sztirol- PVC) addig. Ilyen ablakgyártóknál lehet. Ha azt kívülről ideiglenesen ráteszed, valamit segíteni fog.
2021. febr. 9. 07:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokaz! Igazából nem az a gondom, hogy hogy kell felrakni és bekeverni anyagot, hanem milyen anyagot lehet felrakni és hova. Kívül nem javasolták, mert elvileg nem fog a fal kiszáradni, mivel a wc zárt helyiség ablak nélkül. Belül azért nem merem, nehogy elfagyjon a téglában lévő víz.
2021. febr. 9. 09:48
 7/8 anonim ***** válasza:

A belső oldalra rakott hőszigetelésnél mindíg meg van az a veszély, hogy mögé penészedik, mivel a fal még hidegebbé válik mint eddig volt, és hát a párás levegőtől meg nagyon nehéz elzárni.

Ha mégis belső hőszigetelés mellett döntessz, akkor:

- Vagy XPS (zárt cellás) lábazati anyagot rakjál fel, ami jobban fékezi a párát, mint a fehér.

Vagy úgy szigeteld, mintha tetőtér lenne, tehát használj párazáró fóliát (ragasztva).

Vagy használj Multipor hőszigetelőt, ami ugyan egyáltalán nem párazáró, de ÉMI engedélyt kapott. Ez porózus szerkezetű, felveszi a párát, erősen lúgos kémhatása meggátolja a penészedést, végül könnyedén kiszárad, amint van rá lehetősége.

Teljesen vissza kell szedni a jelenlegi felületet, amibe beette magát a penész. Azt nem tudom, hogy a vakolatot is, vagy elég csak a festéket lekaparni.

2021. febr. 10. 10:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Tegnap kint volt egy ismerős, aki már több mint 15 éve ezzel foglalkozik és mondta, hogy kintről nyugodtan leszigetelhetem, mivel se eső semmi nem éri. Mondta, hogy 50es piros csíkos nikecellel bőven elég leszigetelni. Ma du. gyorsan felraktam és majd ha jobb idő lesz felkenem rá a dryvit+flexit. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e pozitív hatása.
2021. febr. 10. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!