Hogyan tudnám hőszigetelni a wc helyiséget?
Bocsi az előző én voltam.Ha mégis elvállalná valaki,akkor nagyon sokat kérne érte.
Tehát: várd meg míg nem lesz nagyon hideg,nem kell,hogy 20 fok meleg legyen. Már kb.5 fok felett tudsz dolgozni.Vegyél annyi 5cm vastag piros csíkkal ellátott polisztirol lemezt és csemperagasztót,amennyi kell a felrakáshoz.
Keverd fel a vízben a ragasztót úgy,hogy kb.olyan hallmazállapotú legyen mint a sár.Fogazott gletvassal vidd fel a falra,de csak annyit mint amekkora a lap, majd erősen nyomd rá. A lapokat "kötésben"rakd fel!
A belső oldalra rakott hőszigetelésnél mindíg meg van az a veszély, hogy mögé penészedik, mivel a fal még hidegebbé válik mint eddig volt, és hát a párás levegőtől meg nagyon nehéz elzárni.
Ha mégis belső hőszigetelés mellett döntessz, akkor:
- Vagy XPS (zárt cellás) lábazati anyagot rakjál fel, ami jobban fékezi a párát, mint a fehér.
Vagy úgy szigeteld, mintha tetőtér lenne, tehát használj párazáró fóliát (ragasztva).
Vagy használj Multipor hőszigetelőt, ami ugyan egyáltalán nem párazáró, de ÉMI engedélyt kapott. Ez porózus szerkezetű, felveszi a párát, erősen lúgos kémhatása meggátolja a penészedést, végül könnyedén kiszárad, amint van rá lehetősége.
Teljesen vissza kell szedni a jelenlegi felületet, amibe beette magát a penész. Azt nem tudom, hogy a vakolatot is, vagy elég csak a festéket lekaparni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!