Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mekkora fényerö a szukséglete...

Mekkora fényerö a szukséglete az alábbi nappalinak, megadott paraméterekkel?

Figyelt kérdés

Adott egy 15nm2-es nappali 2,40m es belmagassággal (parasztház) most szeretném cserélni, illetve kicsit korszerusiteni a lámpát (nem csak az energia fogyasztás, hanem a megfelelő fényerö is célom) jelenleg egy db 1750 lumenes melegfehérfényu led körtével világítunk. Ami a szoba első harmadában helyezkedik el. Nem rossz a fénye, de a helység 2/3 része olyan szórt fényu, nem kellemes hatású. Most azon gondolkodtam hogy lecserélem 2db egyenként 2400 lumen fényereju (tehát összesen 4800 lumen) led fénycsöre, amit a szobában elosztva tetetnék fel a plafonra. Tudom sok múlik a szoba belmagasságán, a lámpatest sugárszási szögén (ami az én esetemben ezekkel a led csövekkel 120 fokos) viszont érdekelne olyan hozzá értő ember, véleménye hogy mondjon valami irányadást ezzel kapcsolatban, mert a neten sok,mindent lehet olvasni és már bele keveredek.

Tehát a lényeg. Ez nekünk olyan nappali helység, ahol sokat tartozkodunk, bár nem nagy, de a vendégeket is ide fogadjuk, kis étkezö asztalunk is itt van, és ugy kb az egész napi életunket itt éljuk szóval szeretünk látni.

Várom a segítő, és hozzáértő válaszaitokat

2021. febr. 3. 16:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy 18W-os 120cm led cső, úgy 1500-1700lumen. 3db-nak elégnek kell lennie bőven. Szoba alakjától függően H vagy III alakban lehetne feltenni. Ha a mennyezet fehér, az még ezt a fényt is szórni fogja. Akár 2 is elég lehet, így én csillárkpcsolót kötnék hozzá, hogy a középsőt le lehessen kapcsolni.
2021. febr. 3. 17:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Vegyél valami állíthatót, amit külön-külön kapcsolhatsz, sőt tehetsz bele állítható fényerejű izzókat is.

[link]

2021. febr. 3. 18:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Kb 1500 lumen elég.
2021. febr. 3. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!