Elektromos fűtés és kandalló elég az új energetikai törvényhez?
Az legfrissebb energetikai törvény szabályozza, hogy új építésű lakás energiája 25 %-ban megújulónak kell lennie. Az úgy működhet, ha elektromos kazán a fő fűtésem, a nappaliban meg van egy kandalló?
Emellett a tervekben szerepel, hogy napelem is kiépítésre kerül, viszont mégsem akarok azt már, de úgy lett beadva engedélyeztetésre. Megkapom a lakhatási engedélyt így?
Ami a terveken szerepel azt meg kell csinálni, mert addig nincs használatba vételi engedély.
Energetikussal kell számoltatni! Mivel a kandallót nem veszik 100%-ba figyelembe, mert a teljes házat tudod fűteni villannyal. Én így jártam a fűtésre optimalizált klímával. Hiába van rajta terven 2 db (2,6+7,2 KW) energetikailag a gázfűtés miatt nem volt elegendő a 25%-hoz, így még szükség volt egy hőszivattyús HMV-re is.(A hmv önmagában is elég lett volna). Pedig az energetika szerint a gázra számolt max téli hőveszteség 3,8 Kw -15°C-ban 20 °C belső hőfok mellett.
Nem tudom mi az egyenlet, de nem is értettem, csak bele törődtem. Ami viszont vicces, ha nem lenne a gáz csak egy 7,2 Kw-os klíma azt elfogadnák teljes értékű fűtésnek, ami fedezné az alternatív 25%-os is...
Nincs ilyen hogy 25% megujjulo, rohadtul nem ez a lenyege a torvenynek.
Hiaba van 90% megujjulod ha szar a szigetelesed peldaul szoval felejtsuk mar el ezt a buvos 25% ot
Mert nem igy mukodik a dolog hogy pl az árak 25% at fedezed napellemmel 75-% ot vezetekrol.
Nagyon felrevezeto ez a 25% szajkozasa!
Senki nem mondta, hogy az "árak" 25%-át kell fedezni napelemmel.
Van egy szükséges minimum követelmény amit energetikailag tudnia kell az épületnek.
És ennek az összes energiaigénynek a 25%-át kell lefedni megújuló forrásból származó energiával.
Ami lehet napelem, napkollektor, hőszivattyú, stb.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!