Zsalukőből sávalap és lábazat egyszerre?
Sziasztok!
Szeretnenk a meglevo kis nyaralohoz egy kb 4x4m-es emelt teraszt (kb 40cm) epiteni, melyre majd egy faszerkezeto fedes kerulne.
Mixer betont hozatnank a savalapnak, azert fel is hivtam egy ezzel foglalkozo ceget.
Azt mondta, mivel Szigetszentmikoson homokos talaj (ami alapozas szempontjabol jobb mint az agyagos) ennek a projektnek eleg lenne egy 30 szeles, 50-60 mely savalap (C16os betonbol). Volt aki azt mondta legyen 60*60as kell, erre azt mondta, hogy maga ellen beszel, de szerinte ez tulzas.
Tehat ez lenne az elso kerdesem, hogy Ti mit gondoltok errol?
Masik kerdesem az lenne, hogy szabad-e, lehet-e magat a savalapot zsalukobol csinalni? Mondjuk a 30asbol? Azt tudom hogy dragabban jon ki, de statikai szempontbol van ennek a megoldasank hatranya? Adott esetben azt is meglehetne csinalni, hogy 4 zsaluko magassagban (60+40cm) osszeallitom az alapot es labazatot egyben, betonvasak vizszintben es fuggoben beteve es ezt az egeszet egyszerre kionteni betonnal?
A valaszokat elore is koszonom!
Én nem vacakolnék sávalappal. Pontalap, 15-ös betonozható gerenda papucs. Arra meg tetszőleges fapadló, tető építhető.
A padló alatti feltöltést is megúszod. Geotextíliát tegyél a földre és később se fog semmi kinőni a padló alatt.
Én is 4x4 métereset építettem, 60 cm magasat, 15-ös gerenda váz, 5x10-es padló. 8 lába van, 8 db 60 cm mély gödör betonnal feltöltve, benne egy-egy gerenda talp. Fém sarokmerevítőkkel raktam össze, facsavar. Burkolni nem kellett, lazúroztam a padlót, szerintem szép lett.
Hasonló, mint ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!