Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hazaknal a labazat miert nem...

Hazaknal a labazat miert nem szokott egy sikban lenni a haz falaval?

Figyelt kérdés
Ez veletlen, vagy van vmi jelentosege?

2020. máj. 2. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
milyen házakra gondolsz konkrétan?
2020. máj. 2. 17:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Lakohazak :)
2020. máj. 2. 17:28
 3/7 mindentudó99 ***** válasza:
Az alap tetején van a vízszigetelés. A fal pár centit kilóg. Így nem vakolhatják össze semmiképp a kettőt. Ha egysíkba van és összevakolják akkor hiába szigetelés a vakolaton felmegy a víz. Ezzel a módszerrel a kettőt jól el lehet különíteni egymástól. Persze ez csak a saját véleményem elkèpzelésem
2020. máj. 2. 17:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Van 80-as evekbeli hazunk, ott egy sikban van a labazat es fal (kozte latszik a bitumen igy is). Mostansag viszont nincsenek egy sikban amiket latok
2020. máj. 2. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért,mert ha rácsapódik az eső lecsepegjen.Ne szivárogjon a szigeteléshez .
2020. máj. 2. 17:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én házam 75-ben épült. Lábazat terméskő, a ház B30-as tégla. Viszont mivel a lábazat nincs vakolva, ezért nincs is egy sikban a ház falával
2020. máj. 2. 17:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Több oka is lehet. Szigetelésből oda nem raknak olyan vastagot, egyrészt ha oda nem kell annyi szigetelés, a lábazati meg úgyis drágább és jobban szigetel. A vizet ott ledobja, ha meg lábazati vakolatot tesznek alulra nem kell vacakolni az elválasztással.

Nekem meg épp fordítva volt a régi ház, alul a kő lábazat kiállt, hol ennyit, hol annyit. Felülre vastagabbat tettem, így most jó és az elválasztásnál nem kellett egy szintbe hozni. Lehet nem is sikerült volna.

2020. máj. 2. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!