Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért építenek ennyi ikerházat...

Miért építenek ennyi ikerházat meg sorházat?

Figyelt kérdés
Egyáltalán ki akar ilyenekbe költözni? Ennyi erővel társasházba is mehetnének és az még olcsóbb is lenne.
2021. jan. 28. 10:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Nem olyan rosszak.

Legalább is én látok bennük jót :D Mégis csak van egy kis pici kerted, ahova ki tudsz ülni főzni, vagy meginni egy kávét, gyereknek kis homokozó, medence,stb, de mégsem rokkansz bele a kertbe, hamar rendbe tudod rakni. Építkezés szempontjából is helytakarékos. Sokkal többet tudnak építeni, eladni belőle x területen, mint külön álló családi házból. A vevőnek is olcsóbb egy ilyen ház.

Mondjuk ha rossz a szomszédod az szívás

2021. jan. 28. 10:23
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Egy telekre fel tudnak húzni két lakást, tehát nyereséges.

Egyébként én sem látom annyira szörnyűnek. Nemrég voltunk lakásvásárlásban, és több ilyen típusú házat is megnéztünk. Nem ilyenbe költöztünk végül, de nem volt rossz. A társasháznál egy fokkal mégis jobb. Van külön bejáratod, saját, zárható garázsod és egy kis kerted, aminek a művelése nem vesz el egy csomó időt, de mégis kiülhetsz, tehetsz ki medencét, vagy játszóteret a gyereknek (erre mind láttam példát). Egész nagy a ház lakóterülete, mi megnéztünk egy 160 négyzetmétereset is, ahol az a fal volt a közös, ami a lépcsőház volt tulajdonképpen, 4 szintes volt (pince, földszint, emelet és beépített padlástér). A sorház akkor lehet hasonló az ikerházhoz ha a sor első, vagy utolsó háza a tiéd, mert akkor ugyanúgy csak egy falszomszéd van. Ilyet is néztünk. A közepén lévő házban már biztos neccesebb. És igen, sok függ a szomszédoktól, de ez mindenhol így van.

2021. jan. 28. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Mi ikerházban lakunk, teljesen jó. Olyan kivitelezőtől vettük akit ismerünk, semmi gond a házzal. Felénk a telekár a fő ok a több lakásos házakra, 500 m2-es telek most 26 millió, a nagyobbak még drágábbak. Jelenleg a második család lakik a szomszédban, normálisak ők is. Van kert, garázs, kis kert, nagy teraszok, zsákutca, nyugalom. Panelban nőttünk fel mindketten a férjemmel, ahhoz képest maga az álom. Kinek mi, de tény hogy a környezet meg a szomszédok fontosak.
2021. jan. 28. 10:50
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Nekem 2 lehetőségem volt. Egy óriási ház kicsit drágábban, vagy egy ikerház fele. A nagyra nem

Lett volna energiam rendbe rakni, így a kisebbet vettem. Tulajdonképpen minden el van választva. Saját udvar, garázs, a padlás is elválasztott.

Kb mintha 2 különálló házat összetoltak volna. Az egyetlen hátrány, hogy vasárnap nincs pofám nekiállni fúrókalapáccsal dolgozni.

2021. jan. 28. 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:
40%
Néhol a telek adottsága és kihasználhatósága ezt teszi lehetővé
2021. jan. 28. 11:51
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

"Ennyi erővel társasházba is mehetnének"

Azért össze nem lehet hasonlítani a kettőt...

2021. jan. 28. 12:01
 7/11 anonim ***** válasza:
35%
Mondjuk az a vicc, pl németeknél az utóbbi években rombolják a régi nagy családi házakat, és ilyen szabvány luxusgettókat építenek. Társasházakat olyan közel egymáshoz, hogy ha fingik a szomszéd a teraszon áthozza a tavaszi harmatos szellő. És kérnek egy ilyen konzervdobozért annyit, amiből fél házat lehet venni. Kb. Annyi a lényege az egésznek, hogy ugyanakkora telekre több embertől szedjék be a pénzt, ha már alacsony a kamat. 10 éve ismerősömék 280 ezerből építtettek, ma ez a duplája lenne.
2021. jan. 28. 12:03
 8/11 anonim ***** válasza:
32%
Én sem látom értelmét, az ikerházak se nem családi házak se nem társasházak, mindegyik épületfajtának a rossz tulajdonságait örökölték.
2021. jan. 28. 12:21
 9/11 anonim ***** válasza:
80%
Ez olyan felfogás, mint hogy a kétüléses kabrió egyesíti a motorok és autók hátrányait.
2021. jan. 28. 13:49
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
Én olyan sorházban lakom, amit több ikerház összeépítésével, 1975-ben lakószövetkezetet alapítva építettek a tulajok. Az ikerházak a garázsrésznél vannak összeépítve, ebben a részben van még a kazánház ,WC, előszoba is. Az összeépítés lényege akkor a spórolás volt, mivel a garázs részen csak egy falat kellett felépíteni B30-as téglából, míg ha külön vannak a házak, akkor kettőt. Kb 2-3 raklapnyi téglát spórolhattak. 8 ilyen háznál már komoly mennyiség. Ház előtt és mögött is van egy 15x15 méteres kertrész, elöl kocsibejáróval, hátul pedig füvesítve, ami szerintem bőven elég egy kis családi összeröffenésre, ráadásul zárt, mivel mögöttünk is van egy ugyanilyen házsor. Fűnyírás meg kb fél óra.
2021. jan. 28. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!