Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Süllyed a házunk? Mekkora...

Süllyed a házunk? Mekkora lehet a baj?

Figyelt kérdés

Egy 35 éves házba költöztünk be. Rögtön feltűnt, hogy a nappali erősen lejt az egyik irányba (a kert felé), de gondoltam 35 év alatt pár centi nem nagy kunszt.

Aztán felújíttattunk. Ennek részeként kiegyenlítőztették több szobát is, majd lamináltat/járólapot tettek rá.

És most, kb 1 évvel később már ezek is lejtenek. Pont arra, mint a nappali.

Kívülről nem nagyon lehet megmondani a dőlésszöget, mert termésfal az alsó szint (fölötte tégla), szóval nincs benne egyértelmű vízszintes minta.

2021. jan. 22. 22:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Semmit nem jelent.

Én is úgy láttam, hogy mintha lejtene, aztán mikor meg lett nézve, akkor kijött, hogy én képzelődöm.

2021. jan. 22. 22:42
 2/11 anonim ***** válasza:
Vízmérték mit mond?
2021. jan. 23. 00:04
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Ha vízmérték is kimutatja, akkor én nem lennék nyugodt, mert idővel akár a falak is megrepedhetnek. Vannak cégek akik foglalkoznak az alap megerősítésével, hogy gyantát vagy betont injektálnak a ház alá. Érdemes volna kikérni a véleményüket.
2021. jan. 23. 09:24
 4/11 anonim ***** válasza:

Az előzők sajnos nem tudnak olvasni.

Ha eleve lejtett az egész ház, akkor az előző tulajnál lehet reklamálni, és ráterhelni azt a -jelentős- összeget amivel meg lehet állítani majd a ház további sülyedését.

2021. jan. 23. 17:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Itt érdeklődj az árakról

[link]

2021. jan. 23. 17:11
 6/11 anonim ***** válasza:
#4 Te meg szöveget értelmezni! Mar eleve a beköltözéskor is tudták, hogy valami nem oké, de elfogadták, vagyis nem volt elöttük rejtett a hiba, mégis megvették. Tehát nincs miért perelni!
2021. jan. 23. 17:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Igaza van a hatosnak.:D

Bazz, ne hülyéskedj már, hogy a volt tulajnak kell állnia a számlát.

Mire?

Látták?

Látták, innentől kezdve nincs miről beszélni.

2021. jan. 23. 18:58
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a nagyon jó rávezető kérdéseket, a vízszintező jó ötlet volt.

A 35 éves nappaliban a vízszintező néhol annyit lejt, hogy a buborék bár a 2 vonal között van, de hozzáéraz egyik vonalhoz.

Az 1 éve vízszintezett szobában több irányba is lejteget, de nem ér hozzá a vonáshoz, annál közepebben van a bubi.

Ez így milyen, aggodalomra ad okoz, vagy ezzel felesleges foglalkozni?

A felelősség most nem számít. Nem fogom egy 80 éves néni nyugdíját elvenni, akkor se, ha esetleg járna.

2021. jan. 24. 11:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ezeket a lejtéseket fotózt le, aztán évente ellenőrizt, esetleg szerezz egy digitálist.

Ha azt látod hogy tovább sülyed a ház, akkor érdemes lesz felkeresni egy ilyen céget. Egyenlőre én nem aggódnék, mert az önterülőzés se mindig 100%-ban vízszintes, nekik bőven jó az ahogy most mérted.

2021. jan. 24. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:
*digitális alatt, digitális vízmértéket értettem.
2021. jan. 24. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!