Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Babaváró + 8 millió forint...

Babaváró + 8 millió forint hitel, nagyon sok?

Figyelt kérdés

Van 21 millió forint önerőnk,a telek 8 millió forint lenne, a maradékból, plusz a hitelekből szeretnénk egy 90nm-es házat építeni. A kalkulátorok szeront kb. 90ezer lenne a törlesztő, 20 évre, 10 évig fix kamattal. Nettó 470ezret keresünk ketten.

Nézegettünk használt házakat, körülbelül ugyanennyibe jön ki, 30millióért árulnak régi kádárkockákat, ami olcsóbb 20-25 millió, az iszonyat lelakott korszerűtlen lakás, tehát annak a felújítása is ugyanennyibe kerülne.

2021. jan. 15. 20:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Miért olyan nagy dolog, hogy munkába kell állni? Nem is kötelező elmenni, fél év után vissza lehet menni, ahogy 1-2 év múlva is, ugyanoda, ahonnan elmentem. Ezt a részét nem igazán értem a problémának.
2021. jan. 16. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:

Sokan költöznek messzire a régi életüktől, mert mást akarnak meg messze olcsó.

Aztán meglepődnek, hogy ott már nem biztos hogy lesz ugyanolyan munka.

Kicsit én is így vagyok. Szerencsémre tudok otthonról dolgozni, ezért most jól elvagyok, de ha valamiért megszűnne ez a lehetőségem jó nagy bajban lennék.

2021. jan. 16. 15:27
 13/18 A kérdező kommentje:
Jah értem, mi abban a városba szeretnénk, ahol dolgoztunk és jelenleg élünk
2021. jan. 16. 16:12
 14/18 anonim ***** válasza:

Kedves kerdez, biztos h jol szamoltok?

21 m bol 8 a telekre akkor 13 millio marad.

Tervezes, kozmuvek, talajmechanika stb nagyvonaluan 1 millio. Marad 12m.

Egy 90 nm es haz alaphangon 36m tehat 24 m hitelt kell felvennetek, de ez meg mindig nem

Ilyen egyszeru mert a hitel kiutalása szakaszosan tortenik tehat kell hogy legyen par millio likviditasotok.

Es akkor a térkovezes, kerites, kertepites, berendezes, konyha legalabb 3m ft még

2021. jan. 16. 21:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Még csak számolgatunk. Valószínűleg csok-t is kell felvennünk, 9 milliót körülbelül a babaváró (10m) mellett. Nyilván attól függ, hogy mennyiből építek fel, 40 éve a család barátja generálkivitelő, ő épített már a családban másik házat, megbízható, ő 300ezret mond/m2, a napelemekkel együtt saccper kijön 29millióból szerintem a ház, plusz a napkollektor meg egyéb költségek, így lenne szerintem 33 millió körül. Persze ezt csak akkor tudjuk, ha megvan a terv és ad árajánlatot. Kerítés egyébként van, térkövezést meg ezek meg a jövő zenéje, azt nem is azonnal szeretnénk, hanem szépen lassan
2021. jan. 16. 21:17
 16/18 anonim ***** válasza:
53%
300 m2 az onkoltsegi ár alatt van... hiaba 40 eve baratotok ha peldaul pancser... ennyibol nem fog kijonni... napelem nem eleg, megfelelo falazat, ablakok, szigeteles is kell... ne ertsd felre jonha boven szamoltok... nagyon rossz felig kesz hazat nezegetni utes zsebbel
2021. jan. 16. 23:01
 17/18 A kérdező kommentje:
A legjobb építési vállalkozó a városban, az építőiparban dolgozunk, tudjuk mi a helyzet. Nem ár alatt építi, hanem ennyibe kerül. 2 éve 27 millióból épített a családban 110nm-eset, fullos minden, nem lehetetlen. De nem is ez a kérdés lényege, felesleges ilyeneket írni
2021. jan. 16. 23:09
 18/18 anonim ***** válasza:
53%
Te tudod...
2021. jan. 16. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!