Elbírja a tetőt az épület?
5x3 méter az alapterülete a melléképületnek, az 5 méterhez + 2 m túlnyúlás, 3 méterhez +1 méter túlnyúlás, alatta járda.
Tehát így 4x7 méter a tető (nyeregtető). Kérdés az hogy egy kisméretű téglás épület (fala 12 cm vastag, kb 2 méterenként erősítés oszloppal, + a sarkoknál is) elbírná a betoncserepes tetőt? Nagyjából 2-2,5 tonna lenne így ha jól számoltam.
A 4-es kizárt, hoyg igazat ír, mert SEHOL NEM BONTJÁK MEG az épületet egy statikusi vélemény írásához!
Emellett a statikus felel a kiállított véleményért, szóval az a másik nem igaz állítása.
12es: szerinted egy statikus átlát a gipszkartonon vagy a cserépen?
Merthogy ugye ott találkozik a tető az oldalfallal, és annak a kapcsolatán múlik, hogy a házra milyen súlyú tetőt lehet tenni.
Szóval azt hogy nézi meg szerinted bontás nélkül?
14 szerintem is - miért kéne a legsúlyosabb?
13 a burkolatot megbonthatja igen, de ha a felelősséget nem vállalja a szakvéleményéért, akkor az nem statikus,hanem valami egyéb kategória. Mondjuk kókler.
Szóval akkor szerinted is bont.
Pont amiért le lettem hazugozva.
A felelősséget hogy vállalhatná valamire, amit nem lát?
A tervrajzon 6 cm betonalap szerepel a ház alatt. De mi van, ha csak 4 cmt csináltak helyenként?
Nyilván kevesebbet bír akkor el.
Márpedig az aljzaton sincs röntgenszeme a statikusnak, nem lát át a járólapon.
Úgyhogy számol 6 cmrel, de ga néhol 4 cm van és megsüllyed, azért ő nem fogja vállalni a felelősséget.
Utolsó!
Minek izgatod magad, hogy miket írnak vagy hogy lepontoznak az oldalon unatkozó norvég háziasszonyok?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!