Általánosságban megéri-e a mai világban új házat építeni?
Ha bukunk vele eladáskor (változatlan ingatlanárak mellett) akkor az ingatlan értékéhez képest hány %-os bukásra lehet számítani?
Pl ma építek egy házat 70 millióért, de jó környéken és igényes, jó házat, ami kelendő. Akkor azt mennyiért lehetne eladni?
vagy.. lehet kézenfoghatóbb, ha inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy nézek egy mondjuk 70 millió ft-os házat, aminek pont akkora az ára, amekkora az értéke. Tehát se nem túlértékelt, se nem alulértékelt. Mennyiből lehet megépíteni egy ugyanolyat?
Mi jelenleg az aladási oldalon állunk, de annak a rosszabbik oldalán, ugyanis a házat 2006-ban építettük és az építési költségének csak a 83%-át éri a ház egy független értékbecslő számításai alapján.
Ha a vevői oldalon állnánk, hogy nézne ez ma ki?
Aki valóban házat akar építettni magának, az nem úgy gondolkozik mint te.
Aki kereskedni akar a házakkal, na az már közelít a te elméletedhez.
Egy új ház felépítése 350-450eFt/m2. + telek
Nézd meg az ingatlanportálokon, hogy ahol építkezni akarsz, hány Ft/m2 áron mennek az ingatlanok és rájössz, hogy érdemes vagy nem.
Felénk olcsóbb egy új+telek, mint egy használtat teljesen felújítani.
Szerintem meg éri. Azt meg, ha valakit esetleg lehúzott a kivitelező, azt bizony be kell nyelni. Mert itt is sokan mondják, ha 500000/m2 alatt van akkor az biztos rejt a csomó plusz költséget. Én szó szerint ugyan azt megkaptam 310-ért is, és nem ez volt a legjobb ajánlatom, viszont megbízhatóság és minőség miatt inkább kifizetem azt a plusz 10%-ot.
Konkrétabban 26-45 millió között kaptam árajánlatokat meglévő tervre, fűtéskészre, úgy hogy minden extra, építési technológia teljesen megegyezett. Volt itt ott márka eltérés, de árban viszont szinte semmi.
Szóval, ha a drágát választom, mert a drága mindig jobb elvet követve, bizony eladásnál biztos pofára esnék... mert nincs olyan hülye aki 35 helyett 55 ért venné meg ugyan azt a házat... (kb +10 milla mire kulcsrakész lesz)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!