Mit jósoltok 2021-re a lakásárakkal kapcsolatban ?
Szeretnék egy lakást megvenni hitelre 52-48% arányban az (önerő több), baranyában, amely jelenleg relatíve jó áron megy, ár alatt van.
Van egy érzésem, hogy 2021-ben sem mennek lejebb az árak, mivel 2 újabb támogatás érkezett a kormány részéről. Mit jósolsz érdemes lecsapni, vagy várjak hátha ?
Sajnos én az ellenkezőjét látom.
Kizárólag a frekventált helyeken lehet ma lakást eladni és jövőre további 20%-os csökkenést jósolnak a szakértők.
Ezt erősíted meg te is, hiszen azt írtad, hogy " ár alatt van".
Magyarul: nem tudta az eddigi árában eladni!
Az igaz, hogy ő sem tudta annyiért eladni, amennyit piaci alapon ér. Viszont lassan itt a vakcina, ami után megindul az egész felfelé megint. Szerintem pont a korona miatt lehet kicsit olcsóbban hozzájutni, ugyanis sokan nem adják el addig, amig alacsony az ár. Na meg amint említettem most jött a 5%-os áfa meg az energetikai támogatás is.
Ő egy ismerősünk egyébként.
Vidéki kisvállalkozás, évente kb. 10 átlagos lakóházra van kapacitás, igény 22-re lenne. 12 ügyfelet kellet májustól elküldeni, mert akkor telt meg a naptár.
Szerintetek ez milyen irányba mozdítja az árakat?
"Viszont lassan itt a vakcina, ami után megindul az egész felfelé megint."
Majd utána!
Kérdés csak az, hogy majd hány évvel utána??
"Az igaz, hogy ő sem tudta annyiért eladni, amennyit piaci alapon ér"
Nincsen olyan, hogy "amennyit ér".
Ugyanis csak annyit ér amennyiért meg is veszik.
A többi csak ábrándozás arról, hogy miért nem adta el akkor amikor még jóval többet adtak volna érte.
Most viszont lefelé mennek az ingatlan árak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!