Mi lenne olcsóbb? Készen venni kertes házat vagy telket venni és építetni?

Szia!
Nem bántásként írom, de ha ezt itt kérdezed meg, akkor látszik rajtad, hogy a témában nem vagy hozzáértő.
Ezért Te, egy kész kertes házzal jönnél ki olcsóbban.
Mert egy építkezésben rengeteg buktató van.
De ha ebben gyakorlott, és jártas lennél, akkor az építkezést javasolnám, mert durván fele annyi pénzből lehet építeni egy házat, mint készen megvenni.

Nekem bruttó 285000 ft/m2 lesz a ház fűtéskészen, külső alapterületre számolva. A villany kapcsolókkal konnektorokkal szerelve, lámpák nélkül. Tervezéssel és tervezői művezetéssel együtt. +telek és közművek.
Ez egy 2019-es megkötött szerződés, egy generálkivitelezővel!

Felénk meg 50 milla, üres telek 30 milla. Új lakás 30+ milla, nekem ennyit nem ér, ki kelll költözni falura ott fele ennyi vagy kevesebb.
GyMS megye

6 vagyok, én Győr táblától 11 km re lakom (8-10 perc) és felénk 5 millió egy telek a faluközpontba, a falu szélén meg 3,5. De a pláza 16 km (15 perc), Audi 25 km (20-25 perc kocsival).
Szóval szabadhegyen eszembe nem jutna telket venni 30 milláért (ehhez amúgy is csóró vagyok), így ehhez viszonyítva alkalmanként 2x plusz 10 perc a életemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!