Mennyibe kerülne nekem kb egy 70 nm házba ki épitetni a vízteres kandallót?
Akkor inkább egy kazánba fektetnék be .
Ne a látvány vezéreljen .
Ez egy csomó mindentől függ, lehet 500 ezer vagy lehet 1 millió.
Szeretem az ilyen találós kérdéseket, ahol gyakorlatilag a "mit szeretne" -én kívül más infó nincs megadva.
Másrészt a vízteres kandalló az egyik legrosszabb választás, akkor már inkább egy modern vegyes, vagy faelgázosító kazán (aminek a hatásfoka fényévekkel jobb a vizes kandallónál) egy 1000 literes puffer tartállyal. Árban kb. ugyan ott lennél, mert egy vízteres kandalló (vagy betét) ami ér is valamit az 250 ezertől indul.
Az ilyen 60-100 ezer forintos kategóriát én nagyon messziről elkerülném.
Vízteresnek is ugyan úgy kell egy puffer ha nem a kéményt akarod fűteni, kell radiátor, kell gépészet stb.
Legnagyobb hátránya, hogy áramszünet esetén nem tudod használni ha csak nem veszel egy szünetmentes tápegységet az elektromos gépészet áram ellátásához.
Egy kandallónak pont az a lényege, hogy kötetlenül tudjon működni, pont úgy ahogy 1000 évvel ezelőtt is.
Ennek a háznak nincs egy pincéje?
Kazán háznak 2 x 2 es helység is nagyon megfelelne .
Egy kandallót nem lehet úgy fűteni,ahogy egy kazánt .
A kazán vízterében is mennyivel több viz van,mint a kandallóban .A takaritásról ne is beszéljek .
Keringtető szivattyú mindenképp kell .
Mennél lejjebb van a kazán,annál nagyobb a melegvíz feláramlása.Megkerülő vezeték beépitésével,még áramszünet esetén is van némi víz mozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!