Régi építésű egyszintes falusi házat át lehet alakítani költséghatékonyan úgy, hogy a ház egy részében ne legyen plafon és egy nagy tér legyen az egész?
lakás átalakításba vágtam és mivel nem használom egyáltalán a padlást arra gondoltam, mivel úgyis egybenyitom a nappalit és az ebédlőt, lebontanám a plafont, hogy egy hatalmas tér legyen az egész, valahogy úgy mint az alábbi képeken, viszont a képekkel ellentétben nem az egész házban képzeltem el így, csak az egybenyitott nappali-ebédlőben, nagyjából 40-50m^2-t tesz ki. A többi szobában (dolgozószoba, hálószoba), illetve a konyhában meghagynám a plafont. Szerintetek ez így milyen elképzelés? Kivitelezhető? Jól mutatna? A tető szigetelésén kívül milyen nagy költségekkel jár?
Néhány példa, hogy nagyjából mit képzeltem el kicsiben:
(néha kicsit nehezen tudom elmagyarázni az elképzeléseim, úgyhogy ha nagyon érthetetlen valami, kérdezzetek vissza bátran :D)
Tehát nyitott fedélszéket akarnál...?
Milyen a födém? Ha monolit beton, akkor nem biztos, hogy bontható...
Ha elbontod a plafont a régi parsztházból, valóban egy nagy üres tér lesz csak...
...a házad helyén.
Előbb egy statikus, kellene, hogy mi kivitelezhető, mert összedőlhet a tetőszerkezet, a gerendáknak is kell támasz, nem vághatod csak úgy ki.
Aztán télen dödg hideg lesz, nyáron meg dög meleg.
persze, mindenképp megnézetném szakemberrel.
a tetőt nem lehet leszigetelni úgy, hogy ne legyen dög hideg/dög meleg, vagy lehet, csak qva drágán?
A nyitott fedélszéknél ugyanúgy le kell szigetelni a tetőt, mintha tetőtérbeépítést csinálnál... Pl. Rockwool vagy más profi anyag
plusz a belső oldalra faborítás.
#7 persze, ez egyértelmű számomra is.
#6 köszi!
A nagy belmagasság miatt a meleg felszáll, lent pedig hideg lest.
Nyáron a tető egy könnyűszerkezetes épületként működik, ami nyáron meleg a hőtároló tömeg nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!