Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerintetek mennyire reálisan...

Danny1245 kérdése:

Szerintetek mennyire reálisan gondolkodok?

Figyelt kérdés

Apukám meggyőzött, hogy inkább építkezzek és ne házat vegyek. Így vettem egy telket, amire akkor építkezni fogunk. Mivel apukám építési vállalkozó, így lényegében mi fogjuk a teljes házat felépíteni anyagköltségen. Emeletes ház lenne, mindkét szint kb. 100 négyzetméter.

Porotherm 44 klíma tégla lenne a falszerkezet.

Első ütembe az a cél, hogy kívülről teljesen készen legyen a ház, összes ablak bent legyen és a tető is fent van. Az alsó szint készülne el csak belülről, az emelet belső munkáinak befejezését később tervezzük.

A földmunkát és földelhordást szomszéd fogja csinálni, olyan alacsony árat mondott, hogy nem hittem el elsőre (a piaci árak harmadát kéri). Betont, téglát szintén tudunk okosba szerezni. A vasanyagokat, ablakokat, ajtókat közeli ismerőstől vesszük baráti áron. A vízszerelést mi csináljuk meg, a villanyszerelést megint ismerős csinálja minimális munkadíjért. Fűtés az kandalló + elektromos radiátorral lesz megoldva, a ház gépészete így elég egyszerű lesz. A vízlágyító, bojler, szerelvények vásárlásakor 20%-os kedvezményt tudunk szerezni.

A telekre már bevezettettem az áramot és a vizet, így ez már készen van. Csatorna nincs a településen, emésztő lesz.

Így mindent összeszámolva úgy számolom, hogy 17-8 millió körül kijönne a ház, úgy hogy a ház kívülről kész, belülről csak az alsó szint van meg.

Véleményetek szerint mennyire reálisan gondolkozok?

2020. nov. 12. 14:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Napelemre semmiféle állami támogatás nincsen!

A részletfizetés az nem az!

2020. nov. 12. 18:20
 12/15 A kérdező kommentje:

9,11: jelenleg valóban nincs, nem is ezt írtam. Azt írtam hogy jövőre lesz csak. Nagy különbség. Íme:

“ Megkezdte a lakossági napelemes rendszerek kiépítéséhez vissza nem térítendő beruházási támogatást biztosító program kidolgozását az Innovációs és Technológiai Minisztérium - jelezte maga a tárca egy pénteki közleményben, két héttel azután, hogy már elárulták: 30-40 százalékos támogatás lehet a konstrukcióban. A mostani friss jelzés szerint a fejlesztésekhez várhatóan 2021 júliusától lesz elérhető az újfajta támogatás. ”

És igen, magánszemélyeknek szól ez.

2020. nov. 12. 18:53
 13/15 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha ismerős csinál valamit az általában ugyan anyiba vagy többe kerül mint rendesen .
2020. nov. 12. 20:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Kitaláció az egész kérdés. Vagy legalábbis az építési vállalkozó része.

Én építési vállalkozó vagyok. A te apád pedig biztos nem az.

2020. nov. 12. 20:13
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem reálisak a számok. Ennyiből ezt nem lehet kihozni. Plána nem napelemmel, meg mittom én még mivel. Egyetlen esetben ha lopod az anyagot, és a melós feketén dolgozik. Nincs terv és egy csomó minden nincsen. Aztán ha nem kapsz használatba vételit,vagy utána csiliárdokba kerül a fütés, hűtés, mellette penészedik minden + 0 léghanggátlás, ha valaki végig megy lábujjhegyen úgy érzed a 2. Hadsereg tart hadgyakorlatot a fejed fölött... akkor meg pislogsz.
2020. nov. 12. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!