15 cm szigetelést szeretnék rakni a padlásra a födémre. A födémem betongerendás betonkefnivel. Nikecellt vagy kőzetgyapotot tegyek??
Én a helyedben 16 cm-es Padlap-ot tennék.
Így tárolásra is tudnád használni a padlást a későbbiekben.
Padlap? Sokszor van belőle akció, akkor kell megvenni.
Lerakni nagyon könnyű mert nútolva van, és nagyon szép padlásteret lehet kialakítani vele. Hatalmas tároló területet is nyersz vele.
Ha nem tökéletes a tető víz szigetelése, (nincs párazáró fólia), akkor érdemes lerakás után 1-2 réteg viaszos lazúrral átkenni.
Ha mégis drágállod, nikecellt is letehetsz, és arra OSB táblákat fektetsz.
Olcsóbban jössz ki, de az már két emberes, nehezebb munka.
A tároló terület itt is megvan.
A kőzetgyapottal dolgozni látszólag könnyű, pedig azzal a legrosszabb dolgozni a szúróssága miatt, és ha lerakod burkolat nélkül (és burkolat tartó keret nélkül, amit külön kellene megépítened), akkor a padlásteret utána már semmire nem tudod használni.
Cserébe viszont abba biztos hogy soha nem mennek bele a rágcsálók.
A hőszigetelések árán kívül ezeket a szempontokat is érdemes figyelembe venned.
Létezik. Gondolkodtunk is rajta, de ár-érték arányban nekünk nem érte volna meg, főleg, hogy soha nem járunk fel a padlásra.
Reggel már írtam választ, de úgy látszik, nem küldtem el. Szóval alulra párazáró fólia, ha szükséges, rá a 10 centis táblák, szépen, pontosan egymás mellé. Arra keresztbe, úgy, hogy minden találkozásnál fedjen, az 5 centis táblák. Nagyon fontos, hogy pontosan rakd, mert hőhíd keletkezhet. (építész rokonom instrukciói alapján raktuk). Rá páraáteresztő fólia. Ez viszont feltétlenül kell! 6 éve raktuk le, de szuper, rengeteget jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!