Könnyűszerkezetes házak a mai világban?
Akik az elmult 5 evben, csinaltattak ilyen tipusu csaladi hazat, leírnák a véleményüket?
Nevesebb csapatot fogadtatok fel, vagy valami helyi ácsot? Kulcsrakesz, vagy felkesz, esetleg szerkezetkészen kertetetek? Miert döntöttetek emellett? Nem féltetek, a "papir haz" érzéstől, vagy attol, hogy nem lesz tartós?
Nem vagyok otthon meg a temaban, elnézést ha hulyeseget kerdezek. Ha van valamo megbizhato oldal amik alapjan esetleg ti is tajekozodtatok, es nem felrevezeto kampanyszoveg, nyugodtan linkeljetek. Barmilyen TAPASZTALATBOL eredő velemenyt szivesen fogadok :)
Tartos lenne, ha rendesen meg lenne csinalva.
dolgoztam ilyen haz epitesenel, nem tudom a nagy cegek mennyirekorrektek, de a kisebb vallalkozok sumakolnak eleget hogy ilyen hazban ingyen se lakjak hosszutavon.
Ott sporolnak ahol csok lehet. Es hidd el, van ahol...
Ez a hozzáállás mondjuk nem csak a könnyűszerkezetes házaknál van.
Sajnos tényleg minden lényegesebb műveletnel ott kell lenni, és nagyon megéri felfogadni egy független építészt műszaki ellenőrnek.
Szerintem csak attól függ, mennyire bánsz erős kézzel a vallalkozoval.
Nyugodtan kijelenthető, hogy a könnyűszerkezetes technika az elmúlt évek legnagyobb jósága a kivitelezők számára.
Nincs kötési, száradási idő, időjárástól független, minimális az eszközigénye, az anyagmozgatás, nem kellenek drága szakmunkások, hiszen csavarozni, fűrészelni bárki tud, ugyanakkor hasonló árat lehet kérni érte, mint a jóval munkaigényesebb téglaházakért.
Az értéktartással jelentkező gondok meg az építtető problémája.
"nem kellenek drága szakmunkások," " minimális az eszközigénye, az anyagmozgatás"
A hozzászólásából tisztán látszik,hogy könnyűszerkezetes házat még távolról sem látott.
Én 20 évig laktam ilyenben, eladtam. Építtettem újat. Könnyűszerkezeteset.
Annyit tudni kell, hogy az építést nem bízhatod akárkire. Minden szakmunkát csak olyan végezhet, akinek megvan a megfelelő minősítése (ez így van a hagyományos házaknál is.) Nincs olyan, hogy felfogadok egy ácsot. Én is azt hittem, hogy családon, ismerősi körön belül felépíttetem. Végül fogadtam egy hivitelezőt, aki szinte mindent intézett, bármit aláírhatott, és rendelkezett minden igazolással amit kértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!