Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Emésztőnél mennyire káros az,...

Emésztőnél mennyire káros az, ha a folyékony matéria az alján elszivárog?

Figyelt kérdés
tehát, ha nincs szigetelve, akkor a húgylé, vegyszeres víz, el tud szivárogni annyira, hogy veszélyt jelentsen a kertre, fúrt kútra?

2020. okt. 3. 09:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elfertőzheti a kutat, meg már illegális is!
2020. okt. 3. 10:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szennyvíz bekerül a víznyerőbe, akkor annak súlyos bélfertőzés is lehet a következménye.
2020. okt. 3. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg ellenőrzik és ha nem megfelelő az emésztő, keményen büntetnek érte.
2020. okt. 3. 13:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia

A legszebb, hogy nem csak a sajátodat tudod megmérgezni, de a közelben élőkét is, így akár több családnál is egészségügyi gondokat okozhatsz.

Ha van lelkiismereted eleve érzed ennek súlyát.

Ha nincs akkor olvas utána a PTK ban a kártérítésekkel kapcsolatban.

2020. okt. 3. 16:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A 2000 előtt épült olyan házaknál ahol nincs csatorna rendszer, bevett szokás volt hogy a falazatát résekkel készítették el, az aljára meg csak a tisztító nyílás körül tettek betont. Így ellenőrzéskor nem tűnt fel senkinek. A 2000-es évek felé pedig a falakba és az aljzatba sörösüvegeket raktak. Amiket levakoltak, majd az átvétel után kitörték...

Ahol pedig már teljesen zártnak kellett lennie mert nem lehetet kizárni, ott rendszeresen kiszivattyúzták a szennyvizet a közterületre miután a septifos vagy egyéb anyaggal "kezelték". Így nem büdös.

Van olyan ismerősön aki egy falu határban lakik, felé meg nem csatornáztak és a mellette lévő szántóföldre szivattyúzza ki a szennyvizet.

Sőt sok helyen az ásott kutakba is bele engedték itt a környékbe. Szerencsére már mindenki leszokott róla kb 20 évvel ezelőtt, mikor kötelező volt rákötni a csatornára.

Ez amolyan magyar mentalitás évtizedek óta! Lehet hihetetlen, meg sokan nem csináltak hasonlókat, de szerintem nincs olyan ember akinek valamelyik közeli hozzátartozója ne ismerne valakit aki így tüntette el a szennyvizét.

Mielőtt lepontoznátok, csak kérdezzétek meg a vidéki nagyszülöket.

Felénk a szippantás 4600ft+áfa/m3, az átlagos víz használatunk 7 m3/hó (2 fő). 10 m3-es volt a szennyvíz tárolónk.

2020. okt. 3. 16:13
 6/10 anonim ***** válasza:

5+

nekem ha nem lenne csatornám, akkor 1,5 havonta kb 40000 ft-ba került volna a szennyvíz elszállíttatása. A septifos meg kb 6000 ft és 2-3 havi adag van benne. Így értehtő szerintem miért nem vitetik el sokan.

(mikor össze zúztam a gödör tetejét abszolút nem volt alja, és a falai eléggé huzatosak voltak)

2020. okt. 3. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Persze ilyet az oroszok is csináltak és a laktanyák körüli kutakban gázolajos lett a víz.

Bár gondolom a kérdezőnek nem a környezet szennyezés az elsődleges célja.

2020. okt. 3. 16:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
5 vagyok: ezzel csak arra akartam célozni, hogy a falvakban ez bevett szokás volt, mint ahogy a Balatonba is bele engedték annak idején, de lehet még most is
2020. okt. 3. 16:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahol van csatorna ott kötelező rákötni. Aki ennek ellenére nem köt rá, annak talajterhelési díjat (vagy adót?) kell fizetni.

Vagyis ha terhelem a talajt benne van, hogy akár szivárog, mivel régi és nem zár tökéletesen.

Innentől szerintem így legális lehet, még fizettetnek is érte.

Új építésnél persze már nem így van, de ahol régi emésztő van ott nem hiszem, hogy szaroznának vele.

2020. okt. 3. 18:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Csinálj inkább komposzt WC-t.
2020. okt. 4. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!