Mennyibe kerül felépíteni egy ilyen házat? (kép)
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, vagy valaki szándékosan húz be lóvéval.
Mondjuk attól is függ hol építkezel,meg hogy mennyire vagy benne az építőiparban vannak-e kapcsolatok ha igen azok milyenek stb stb stb Az én házam anyagra 3 körül volt 2-éve.
Mielőtt mélyebben belemegyünk.
Építőmérnök vagyok, ebben dolgozom.
100 m2 épület anyagköltsége 2 évvel ezelőtt is többszöröse volt a 3 milliónak. Szerkezettől függetlenül.
2 éve talán kijött az anyagköltség 100-125ezer Ft/m2-ből.
Nem tudom miből és mit építettél.
De egy tisztességes gépészet többe kerül, mint 3 millió.
Hibás az érvelésed! Azért vitatom az állításod, mert jelen tapasztalataim alapján nem lehetséges.
Nem vagyok atomtudós.
Mezei építőmérnök vagyok, szerkezetépítő msc-vel.
Mivel nem mondasz konkrétumot sanszos, hogy te vagy MartiinMarcii.
Innen off a topic!
2-3 millió? Miért nem tudod a pontos összeget? Nem olyan sok az, hogy ne tudd összeadni.
Ma ennyi biztosan kevés egy rendes kivitelezéshez. Ennyiből olyat lehet építeni ami minimum életveszélyes és semmilyen előírásnak nem felel meg.
Kb. 20-30M kell hogy belevágj, ha van telek!
Köszönöm a sok választ. Én semennyire nem értek az ilyenhez, és lehet rosszul tettem fel a kérdést, belső nélkül csak maga a ház alapanyagainak a költségeire gondoltam,mondjuk úgy hogy hívok pár szakembert és én is ugyan úgy dolgozom, csak mondja mit csináljak. Vagy ilyen nincs? Egy az egybe rá kell bíznom egy cégre az egész építést? Akkor az biztos plusz pénz még a munkadíj miatt.
És ha valaki nem hív szakembert hanem egyedül áll neki mondjuk pár ismerősével, úgy, hogy előtte megvette a téglát stb., na akkor kerülne 2-3millióba?
Bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
Egyébként le tudná(tok) írni, hogy pontosan mit kellene venni és mennyibe kerülne?
Így hogy:
tégla - xxx Ft
sóder - xxx Ft
cement - xxx Ft
stb
Figyu!
Csak a tető anyagára benne lehet 2-3M-ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!