Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi a véleményetek a lemezcseré...

Mi a véleményetek a lemezcserépről?

Figyelt kérdés

Vályog házunk van. Tetőt szeretnénk cserélni rajta és a lemezcserépre gondoltunk, de mindenki más véleményen van róla. Nekünk tetszik a kinézete. Nehezebben ázik be. Felszerelni is gyorsabb és egyszerűbb. Sokkal könnyebb mint a cserép. Ez egy vályogháznál nagy előny.

Amit mások kifogásoltak, hogy nagyon hangos és idővel rozsdásodik. Én úgy gondolom, hogy szigeteléssel és ha szakemberrel készíttetjük el, ezek nem okozhatnak gondot. Nektek van tapasztalatotok róla? Tényleg annyira hangos? Drágább, mint a sima cserép? Megéri ezt választani?

Előre is köszi a válaszokat.

2020. szept. 27. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Pár saját tapasztalat..

Nekem a garázson van, a háló mellett. Nem szoktam felébredni ha esik.

Olcsóbb, mint más opciók és könnyű.

Szeretik flexxel vágni mert egyszerűbb, de ez miatt rozsdásodhat a vágás felülete.

A tetőszerkezetet is érdemes csavarozni, nem szögelni, mivel azt nehezebben tépi fel a vihar.

Egyébként én szoktam nézegetni a tetőket, eddig nem tűnt fel igazán ronda, pedig régóta használják már. Egyetlen helyen láttam nagyon durva színeltérést, de ott a beszerzés ilyen megoldjuk okosba...szóval olcsó húsnak...

Nálam 3 éve van a garázson, nem látok változást. És ezt flexxel vágták..

2020. szept. 27. 19:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát ha nem használjátok a tetőteret, akkor talán a hőszigetelés kérdése nem probléma, meg a hang se.

Mi tetőtérben vagyunk, igazából engem az eső annyira nem zavar, de a madarak reggel elképesztően hangosak tudnak lenni a fémen. Rozsdásodást nem tapasztaltunk.

2020. szept. 27. 21:07
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Nekem is ez van fenn de megbántam.

Egyetlen előnye hogy olcsó.

Viszont hangos mint állat,pár év alatt elkezdi megenni a fény a festéket, elkezd először porzani utána foltokban rohadni, ha esik egy erősebb jég olyan lesz mintha söréttel megszórták volna távolról, nem szakad be de kráteres. Ezen felül túl könnyű, ha nagy a tető és vályog házra teszed egy keményebb szél gerendástól letépi a falak tetejéről az egész tetőt.

2020. szept. 27. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Kb. 30 éve van nálam cserepes lemez a tetőn.

Én magam tettem fel, önmetsző színezett csavarokat kapni hozzá fához és fémhez is és akkus csavarbehajtóval rendkívül haladós és látványos.

Ráadásul bármilyen hosszban legyártják neked.

Természetesen nem rozsdásodik sehol, még ott sem, ahol gérbe lett vágva flexel.

Az meg, hogy hangos vagy nem hangos hol számít, amikor már állandó az aszály és hetekig nem esik egy szem eső sem?!

Viszont amikor volt az a nagy jégeső, egy csomó háznak összetörte a paláját, a cserepes lemeznek, meg meg sem kottyant.

Általában a tetőfedők szokták szidni, mert nélkülük is bárki fel tudja rakni, ha nem teljesen béna.

A cseréphez képes pehely könnyű, és árban is a töredéke.

Ha utánajársz, már ezer Ft/m2 ár körül be tudod szerezni.

A cserép a többszöröse ennek, a pofátlan munkadíjakról már nem is beszélve, amennyiért felrakják.

Nem egy agysebészet felrakni.

Csak arra gondolják, hogy a multik nem hülyék és nem ellenségeik a saját pénzüknek, ezért -szinte- az összes üzletüknek ebből van a teteje, mert nem megy tönkre, és nem kell karbasntartani.

Lásd a tetejét pl. a Pennynek, az Aldinak, A Lidlnek stb...

[link]

2020. szept. 27. 22:12
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

"túl könnyű, ha nagy a tető és vályog házra teszed egy keményebb szél gerendástól letépi a falak tetejéről az egész tetőt."

Mégis, hogyan lehet ekkora marhaságot leírni???!

Ugyanis ha normálisan van rögzítve és a szél sem tud alákapni, akkor az életben nem lesz semmi baja.

Amúgy a nagy viharoknál látni a tv híradókban, hogy hogy lekapja a cserepeket is a szél.

Vagy hogyan képzelted?

Jön a tornádó és viszi a lemeztetőt Judy Garlanddal meg a Toto kutyával együtt?!

[link]

2020. szept. 27. 22:22
 6/10 anonim ***** válasza:
36%

Te észkombájn, láttam már ilyet talán azért írom, 2-házzal odább úgy rántotta fel és dobta le az udvarra a tetőt hogy köpni nyelni nem volt időnk. És azt nem egy hozzád hasonló mekk elek rakta fel, hanem szakember.

Ahol meg a cserepet leszedi na ott a lemeznek már abszolúte esélye sincs.

Lidl-tetejét is láttam már szél által megbontva, piaccsarnokot is, pedig ezeken a helyeken nem csak csavarozzák, még ragasszák is.

2020. szept. 27. 22:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mindenkinek ment a zöld kéz.
2020. szept. 28. 10:06
 8/10 anonim ***** válasza:
82%

Még annyit a sérülésekre...Többféle vastagság van, az enyémen semmi nem látszik. Anno az ács mondta hogy felrakja a vékonyat is, de az annyira gyengye, hogy abból adódóan sérülékenyebb is. Rám bízta melyiket veszem, így lett a vastagabb.

Ugyanezt rakatnám fel. Viharkárra meg ott a biztosítás.

2020. szept. 28. 10:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért csak óvatosan a biztosító majd fizet kijelentésekkel. Milliós kifizetések előtt igencsak ki fog menni szakértő, aki felmászik a tetőre és alaposan megnézi nem-e kivitelezési hiba miatt történt a kár. Nálunk legalábbis ez volt.
2020. szept. 28. 10:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Kérdésre a válasz: jó a lemezcserép, főleg a gyengébb régi, de még jó állapotú szerkezetre.

Tetőteres beépítésnél viszont nem ajánlott, mert hangos.

2020. szept. 28. 10:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!