Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ilyen tereppel érdemes telket...

Ilyen tereppel érdemes telket venni?

Figyelt kérdés

Szeretnék telket venni, szinte minden szempontból megfelelő számomra, viszont még nem beszéltem senki szakemberrel. Jövő héten fogok keresni tervezőt /építészt.

A terület eleje meredek kb tíz méterig, utána enyhén lankás. Ez egy hegy alsó részén van. Egyáltalán érdemes foglalkozni, sok földmunka lenne vele az tuti, de lehet családi házat építeni ilyen lankás részre? Úgy értem a kérdésem, hogy anyagilag a földmunka miatt megérheti?

2020. aug. 30. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot nézz meg!

1. Beépítési előírás, hova lehet elhelyezni az épületet, mekkora az előkert, mekkora az épület/építmény magasság, beépíthetőség (ezekben az építész segít).

2. Milyen a terület vízelvezetése (árok, csatorna) milyen a talaj.

Közel sem biztos, hogy ennyi földmunkát lehet az adott telken végezni, függ a szomszéd telkektől is (nem folyhat a csapadékvíz a telkekdről a szomszédba). De szerkezettel minden megoldható, de nem olcsó.

2020. aug. 30. 21:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tényleg nagyon körbe kell járnom, hiszen még 40-50 évig fogok ott lakni (remélhetőleg)
2020. aug. 30. 21:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek más összegnél van a "drága", de én azt mondom, hogy drága lesz az építkezés, mert az épület hátsó részével jól a talajba kell menned, tehát le kell szigetelni nedvesség ellen + a földmunkák és csapadékelvezetés, meg amit előttem is említettek. Persze - látni kellene és ismerni a helyi előírásokat.
2020. aug. 30. 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Az alapozásra a gatyád is rá fog menni. Ugyanis ha nem megy elég mélyre az alap megcsúszik idővel az épület.

A hegy meredekségétől függően egy nagyobb eső esetén pedig nyakadba folyhat a hegy talaja.

2020. aug. 30. 22:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm :( mennyire fontos dolog van, nem is gondolnám.
2020. aug. 30. 22:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A Komkel blogba érdemes beleolvasni, sok információt találsz, én nagyon szeretem.

[link]

2020. aug. 30. 22:25
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Nekem kifejezetten tetszik a lejtős udvar. Dédszüleimnek volt ilyen lejtős portájuk fent a csűr (pajta) lejjeb két ház mind a kettő vájog mindenféle szigetelés nélkül de nem volt vizesedés. De ha belegondolsz nagyon sok faluban dimbes dombos a terep.
2020. aug. 30. 23:54
 8/8 anonim ***** válasza:
47%
A hegy talaja nehezen folyik oda, a földcsuszamlásnak feltételei vannak.
2020. aug. 31. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!