Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ezt az 55m²-es téglaházat kb....

Ezt az 55m²-es téglaházat kb. mennyiből lehetne megépíteni?

Figyelt kérdés

Telek van, lakóövezeti/építési.

Gáz+villany csonk van a telek elején, vizet és csatornát az utca elejétől(15m) lehetne bevezetni a telekre.

Egy gyermeket szeretnénk vállalni egy kisebb házba, így terveztük meg a párommal az alábbi tervezetet:

A linket nem engedi a gyk, privátban szívesen elküldöm.

Pontosan 54,62m² ház.

(Két hálószoba egymás mellett helyezkedik el, így akár a választófalat gipszkartonból is meg lehetne csinálni. Összesen ~20m² Ezenkívül egy nagy tér, amiben van konyha, nappali és előtér. Összesen ~28m². Majd egy fürdő, amiben egy zuhanykabin van csak. Összesen ~4m². Illetve egy db. wc, aminek a helye ~2m².

Szerintetek 10-15 millióból kulcsrakész állapotra kijöhetne?

Előre köszi a válaszokat!

2020. júl. 13. 23:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
39%

És milyen értékteremtő munkát lehet végezni azáltal, hogy ismered az angol irodalmat? Egy előnye van, hogy megtanít normálisan angolul, de még erre sincs szükség, mert a munkahelyek többségében azt várják el, hogy ki tudd magad fejezni, meg tud magad értetni, ehhez nem kell felsőfokú nyelvtudás, irodalmi igényességű nyelvtudás meg főleg nem.

Elhiszem, hogy triggerelődtél (hoppá hunglish), de nem kell villamosmérnöknek lenni a jó fizuhoz, csak kicsit tovább kell látni annál, hogy megvan a alapdiploma...

2020. júl. 16. 06:01
 22/30 anonim ***** válasza:
47%

Röhögcsélhetsz ha akarsz. De azért utána kellene nézni kicsit a világban, mi mennyibe kerül. Pláne egy gyerekvállalás. Mert nem két fillér, és nincs kibúvó, meg majd jövő hónapban, ha lesz rá éppen pénz. Az szerintem nem vállalható színvonalú gyereknevelés, ha véletlenül bedöglik a hűtő és hó végén akkor már azon kell gondolkozni, hogyan legyen normális (kinek mi, pláne egy gyereknek) kaja az asztalon. Pedig ez közel az a szint. Nem mindegy milyen életszínvonalat akarsz biztosítani annak a gyereknek.

De mindegy is, kiderült, hogy egy álomvilágban élsz.

#19, 21 nagyon jól leírta, ehhez már nem nagyon tudok mit hozzáfűzni.

2020. júl. 16. 08:00
 23/30 A kérdező kommentje:

Ehhez én sem tudok mit hozzászólni..

Mindenbe belekötni.. gondolhattam volna erre is, amikor kiírtam a kérdésem. Itt csak beleállnak az emberbe.

Volt itt segítői szándék is valamennyi válaszolónál, de az utolsók csak kritizálni tudtak.

Nope, nem jó tanácsot adtak, csak kritika. Természetesen kell a kritika, de csak erre kiélezni egy választ értelmetlen.

"Nem 2 fillér".

Ok. Mennyit kéne akkor ahhoz keresni, hogy a saját gyermekemet fel tudjam nevelni?

Nettó 400-500.. gondolom.

Milyen cserencse, hogy mondjuk a te szüleid nem így gondolkoztak anno, mint most te, nem? :)

2020. júl. 16. 12:52
 24/30 anonim ***** válasza:
60%

Hiába sértődsz meg, kaptál normális választ többek között tőlem is korábban. De te magyarázod bele az igazad mindenbe, függetlenül attól mennyire látod reálisan a dolgokat.

"Milyen cserencse, hogy mondjuk a te szüleid nem így gondolkoztak anno, mint most te, nem? :)"

Engem sem ismersz, nemhogy a szüleimet, pláne a 30 évvel ezelőtti anyagi helyzetüket. Szóval nem szép dolog olyan dologba beleállni, amiről fogalmad sincs. Értem én, hogy már elfogytak az érvek és személyeskedni kell, de akkor is, így... És igen, mai értéken több volt a szüleim bevétele amikor gyereket vállaltak, mint most nektek talán lesz.

Dehogy válaszoljak is.

Nemrég volt egy riport a Fókusz-ban (RTL Most-on visszanézheted), abba ne menjünk bele, mennyire bulvár ez a műsor, de jelen számításhoz elég pontos szerintem a számadat. Egy gyerek felnevelése 25 millió nagyságrendileg (érthetetlen módon nem számolnak elektronikai eszközöket a gyereknek és nem számolnak az egyetemi évek alatt teljes költséggel). Egy újszülött már a születés előtt is alaphangon nagyságrendileg 100.000 Ft/hónap. És ez az átlag, alap kiadás, ha úgy nagyjából minden rendben van. Erre rájön még a rezsid, ami gyerek mellett nyilván megugrik rendesen, mondjuk 50.000 Ft, kettőtöknek enni kell, a kismamának, anyának nyilván emelni kell az étkezés minőségét, de mellette korlátozottan tud főzni, bevásárolni, duplán ront az anyagi helyzeten, szóval arra is lazán lehet számolni szerintem 100.000 Ft-ot. Tehát a 320.000-edből már elment 250.000 Ft. A maradék 120.000-ből kell megoldanod két főre a ruházkodást, az utazást (autó, bérletek, taxi a gyerekkel stb), szórakozást és a nagyobb beruházásokat (nagy háztartási gépek, esetleges javítások a lakások belül, háznál azon kívül is). És csak ezután jönne a tartalék képzés a gyerek jövőjére, nagyobb házra, elektronikai eszközök a gyereknek stb.

Továbbra is csak azt tudom mondani, számolj

2020. júl. 16. 13:56
 25/30 anonim ***** válasza:
60%

Sztem felesleges próbálkozni a kérdezőnél, valószínűleg most realizálja, hogy mi a valódi élet és az mennyi pénzzel jár, és éppen a tagadás fázisában van, mert ő azt hitte, hogy az angol szakkal biztos megélhetése lesz...

Ma egy gyerekhez tényleg nem elég havi nettó 300, ha minimálisan is minőségi, tartalmas életet akarsz élni. 300-ból vegetálni lehet.

2020. júl. 16. 14:04
 26/30 A kérdező kommentje:

"ő azt hitte, hogy az angol szakkal biztos megélhetése lesz..."

Ti pedig honnét gondoljátok, hogy ezt gondoltam?

Nagyon jól tudom, hogyan értékelik a bölcsészeti tudományokat, hiszen ezért számolok bérminimummal! Ha jól tudom, az kb. 160-170 nettó, így jött ki kettőnknek 320.

Nekem ez már egyetem előtt a fejemben volt, hogy nem a diplomámmal fogok meggazdagodni, nem kell aggódni.

Lehet, hogy tévesen fogalmaztam.

Vannak állások a szülővárosomban(15E ember).

Szívesen látnak diplomás embert, de csak ~160 nettóért.

(Azt csak mellékesen említem meg, hogy rendszeresen járnak a karunkra állásokat hirdetni. Alsó hangon 200-250 nettó fővárosban. Más kérdés, hogy nem maradhatunk itt).

Az is lehet, hogy valami otthonról végezhető call centeres munkát is lehet majd 1 év múlva találni.

De a biztosan számoláshoz most a bérminimumot veszem.

Most pedig valaki akár be is robbanthatná a kérdést: "akkor miért jársz a szakra?"

Azért, mert szeretem!

Ne tanuljak valamit, amit szeretek, mert nem becsülik meg? Milyen szomorú világot élnénk.. ja várjunk, ezt élünk.

Most 23 éves vagyok.

Tehát kétezres évek beli gyerek vagyok. Szüleim összesen kerestek 200 ezer nettót, mégis felneveltek 2 gyereket. Nagyon jó gyermekkorunk volt.

Szerintem ezek a számok, amiket ti írtok, borzalmasan el vannak túlozva.

Vagy máshogy számoltok, luxusminőségben.

Esetleg tudnál valamilyen blogot vagy forrást jelölni, ahol ezek a számok vannak feltüntetve? Illetve részletezik is, hogy mi is kerül ennyibe?

Most anya is megnézte ezeket a számokat. Szerinte bődületes nagy túlzások vannak idehordva.

2020. júl. 16. 21:09
 27/30 A kérdező kommentje:

Ja meg ezt elfelejtettem:

300 nettóból vegetálni?

Akkor mit csináljak? xd

Huzzak fel egy faházat a telkemre vagy mit?

2020. júl. 16. 21:11
 28/30 anonim ***** válasza:

Az a 200 nettó amiből anyukádék felneveltek, annak kicsit más értéke van manapság, mint a 2000-es években.

Látod, ha vmi hasznosat tanulnál, pl közgazdaságot, akkor nem írtál volna ilyen hülyeséget. Az a 200 ezer mostanában kb 300-400, és fel lehet tisztességes szegénységben is nevelni egy gyereket, de szerintem az a természetes, hogy mindenki többet próbál adni a gyerekének, mint amit ő kapott.

2020. júl. 16. 21:21
 29/30 A kérdező kommentje:
Az anglisztika BA ugyanúgy hasznos, mint bármelyik másik szak.
2020. júl. 17. 02:02
 30/30 anonim ***** válasza:

A számok nem voltak eltúlozva, a forrásmegjelölés meg ott van a hozzászólás elején. Ennyire felületes ne legyél már...

2020. júl. 17. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!