Ezt az 55m²-es téglaházat kb. mennyiből lehetne megépíteni?
Telek van, lakóövezeti/építési.
Gáz+villany csonk van a telek elején, vizet és csatornát az utca elejétől(15m) lehetne bevezetni a telekre.
Egy gyermeket szeretnénk vállalni egy kisebb házba, így terveztük meg a párommal az alábbi tervezetet:
A linket nem engedi a gyk, privátban szívesen elküldöm.
Pontosan 54,62m² ház.
(Két hálószoba egymás mellett helyezkedik el, így akár a választófalat gipszkartonból is meg lehetne csinálni. Összesen ~20m² Ezenkívül egy nagy tér, amiben van konyha, nappali és előtér. Összesen ~28m². Majd egy fürdő, amiben egy zuhanykabin van csak. Összesen ~4m². Illetve egy db. wc, aminek a helye ~2m².
Szerintetek 10-15 millióból kulcsrakész állapotra kijöhetne?
Előre köszi a válaszokat!
Nyugtasd magad, máshol még szarabb!
Az agyonirigyelt nyugaton nem hogy kamatmentes hitel nincs, de 40 évre adják a qrvamagas jelzálogot, ami egy pár esetén bőven meghaladja az egyikük havi fizetését.
Ha nem hiszed, járj utána!
Engem nem érdekel a nyugat.
Itt szeretnék maradni, ez az otthonom.
Csak az a szomorú, hogy az otthonom nem segít ebben vagy ha igen, minimálisan.
Természetesen lehetne félrerakni, csak hát még le sem diplomáztam.
Ha le is diplomázok, nem fogunk tudni 160-170 nettónál többet keresni, az tuti. Párommal együtt max majd keresünk 320 körül.
Abból biztos elmegy 60(nagyon jó esetben) albira, meg 60 kettőnk kajájára egy hónapban. Na meg ugye a rezsi is kb. 20-30 egy hónapban.
Így marad nettó 170, amit félre tudnánk tenni. Egy évben ez lenne ~2 millió. 10 év alatt lenne ~20 millió ÚGY(!!), hogy kb. soha nem csinálunk semmit. Se gyerek nem lehet addig, se váratlan kiadás, se komolyabb betegség, se semmi, mert minden kiadás lenne a félretett 170-ből.
Öröklés szempontjából sem én, sem a párom nem állunk jól, mindketten csóró vidékről származunk. Faluk, ócska vályogházakkal.
A babaváró hitel a csok helyett nekünk jó lenne, de addig nem fogunk tudni diplomázni. Viszont legalább 2021-től már nem is lehet ezt felvenni.
Mondom én.
Nem szidok senkit, csak ha valaki orrba-szájba azt hangoztatja, hogy így meg úgy vállalj gyereket, mert fhu hát a csok 10-10!!!! Aha, ha meg nem jönnek össze a gyerekem, piaci kamatozású hitel zuhan a nyakadba. Marha jó.
Arról ne is beszéljünk, hogy valaki képes a csok miatt gyereket vállalni..
Gyereket szerelemből vállalunk! Nem hitelért.. Egészen undorító.
Ha nincs pénz, nem kell építkezni, ilyen egyszerű!
El kell adni az örökölt telket, hozzátenni az emlegetett 10-(15)millióhoz és lehet venni egy jó statikai állapotú használtat, ami lehetőleg nem csak 55 m2.
Jó, ez van. Tudom, nem kell építkezni. Ezért írtam ki a kérdést :D
Kíváncsi voltam és nem tudtam, hogy vajon kijönne a terveim alapján.
Van már válasz.
A szomszédos telket egyébként 2 millióért árulják, azon meg a csatorna meg még a víz is be van vezetve. Ezen nem.
A mienk tuti nem ér 2-t sem.
A másik meg: az emlegetett 10-15 millió a valóságban nem létezik.
Pár évnyi megszórító életmóddal akartunk kb. 5 milliót összeszedni(említett telek + spórolás) aztán vettünk volna fel 10 millió hitelt, majd együttesen elkölteni építkezésre. Nem voltunk tisztában a m² árakkal, ez van. Ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!
Nulladik lépésként azon gondolkoznék el, hogy milyen diplomát csináltok és milyen karrierutat vizionáltok, hogy két főre nettó 320.000 Ft maximum jövedelemmel számoltok.
Ennyiből nem hogy építkezni, meg ilyenek. Gyereket vállalni sem szabad, egyet sem.
Először azt tegyétek rendben milyen életutat, milyen karriert akartok, mert avagy a pályaválasztásnál ment valami félre, vagy nagyon rosszul ismeritek a munkaerőpiacot a leendő szakterületeteken.
Anglisztika BA, mindketten.
Kérdezgettem városomban munkahelyek iránt, de oda ilyen diplomával csak ennyiért lehet elmenni.
Itt a fővárosban nyilván jobbak az esélyeink, csak nem akarunk itt maradni.
320 nettóból hogy ne lehetne már gyereket vállalni?
Kérlek, kímelj meg attól, hogy körberöhögjelek!
Ne mondd már nekem, hogy akik gyereket vállalnak, minimim 400-500 nettót keresnek együtt vagy még jobb, egyénenként! xD
Zuglóban van az albink.
A közvetlen alattunk lévő párnak most született kislánya. Max 300 nettót visznek haza együtt, fővárosban!
3 gyereket 300 nettóból is NORMÁLISAN fel lehet nevelni(vidéken), egy gyereknek pedig szinte álomgyermekkora lehet ebből.
Mielőtt jönne a szokásos "bölcsészdiploma mekisdiploma" szöveg, mások sem állnak jól vidéki kisvárosban:
Szaktársam barátnője környezetmérnökit végzett. Nagyon pocsék fizetésért csinálja azt, amit amúgy imád.
Kit érdekel a véleményed arról, hogy büfészak?
Nem mindenki lehet bsc+msc villamosmérnök.
"ma már angolul tudni nem nagy kunszt".
Legalább neked van egy bizonyítványod.
Egy jó vastag szegénységi bizonyítványod.
Az anglisztika nem erről szól.. az angol irodalomról, kultúráról, színházról, politikáról, gazdaságról és magáról Angliáról, ha erre szakosodsz.
Ja, az mellékes, hogy bár nem nagy kunszt, "dicső" nemzetünkben így is eltörpül azok száma, akik képesek egy normális, tisztességes angol mondatot kiböfögni. Nézd csak végig Vitya barátunk egyik-másik EU-s interjúját.
Ezzel szeretek foglalkozni. Nem becsülik meg, hát számolok a bérminimummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!