Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mekkora házat lehet építeni...

Mekkora házat lehet építeni 40mFt-ból?

Figyelt kérdés
Lehet ez egy hülye kérdés, mert már magam sem hiszem el milyen árak vannak.. Legutóbb a 130nm-es garázzsal egybeépített házra mondtak 50 milliót, amiben szinte semmilyen extra sincs. Sem hőszivattyú, sem napelem, épp csak egy "A" kategóriás ház. Generálkivitelezőt érdemes választani, vagy minden mestert nekem kellene szereznem?
2020. júl. 13. 10:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Telekár + kerítés + tereprendezés/parkosítás = ezek pluszban

Egy teljesen normális, korszerű, középkategóriás házat lehet felépíteni 300-350ezer Ft/m2 áron.

Én generálkivitelezőt választanék, mert ha nekem kellene összeszednem és ütemeznem mindenkit, soha nem lenne készen.

2020. júl. 13. 11:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem már 550eft-ot mondtak kb arra a kategóriára amiről Te beszélsz. És nem is Pest környékén élünk, hanem Szegeden....
2020. júl. 13. 11:06
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Ezért kell ezt a témát nagyon körbejárni és többektől ajánlatot kérni. Még itt is olvasom, hogy például van aki 3500-4000Ft-ért burkol, van aki 10000-ért, kit hogy lehet levágni.

550eFt/m2 áron nagyjából Budán építkeznek, nem Szegeden, menjenek a fenébe!

2020. júl. 13. 11:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a gyerekek Budapest agglomerációjában építkeztek, ebben a hónapban lett teljesen készen, átlagban 380000Ft-ra jött ki a m2., de mondjuk legyen tokkal-vonóval 400000Ft.

Azért írom az átlagot, mert volt ahol spóroltak, de volt olyan, aminél megvalósították a már szinte luxusnak számító elképzeléseiket.(pl.fürdő) Nagyon sok az az 550eft szerintem.

2020. júl. 13. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, hol, milyen telken és pontosan milyen műszaki tartalommal. De 350.000+ Ft/nm körül számolhatsz egy átlagos, de jó színvonalon és műszaki tartalommal átlagos elosztással, átlagos telekadottságokkal stb. (telek, kerítés, tereprendezés stb nélkül)
2020. júl. 13. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a generálkivitelező levesz a hátadról rengeteg terhet valóban. Cserébe pár milliót kivesz a zsebedből. Ha futja rá, akkor szerintem érdemes alkalmazni. De attól függetlenül nem lehet úgy csinálni, hogy átadod a terveket, aztán mész ha kész. Neked így is a nyakukra kell járni, ellenőrizni, egyeztetni stb. Mert különben elúszik az egész

2020. júl. 13. 13:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

400/m2 teljesen reális

Ha nem értesz hozzá, fogadj fel független műszaki ellenőrt. Bőven behozza az árát.

2020. júl. 13. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!