Kisméretű tömör téglából, (25x12x6,5cm) lehet házat építeni?
Családi ház épitéséhez már nem engedélyezett.
Nem felel meg ez előírt hőszigetelésnek.
Csináltathatsz ilyen burkolatot, simán levágják a téglák széleit, aztán felrakják. Egyébként bontott téglából a legszebb. A vörös túl erős. Szerintem!
Én szendvicsfalat építettem. A tartófal B30-as tégla, amire kívül hungarocelt tettem, majd a hungarocell védelmére eléje húztam egy kisméretű tömör tégla falat. A 20 évvel ezelőtti hőszigetelési követelményeknek megfelelt. A hungarocell vastagságának a növelésével biztosan elérhető a mai előírás is. A kistégla védőfal védeni is jobban védi a hungarocellt, mintha közvetlen a hungarocellre vinnéd fel a vakolatot. Árban sem jelentősen drágább, mint a hungarocell felragasztás és vakolás, mert itt nem kell ragasztani, rögzíteni a hungarocellt. Ahogy rakod a kistéglát, csak egyszerűen be kell tenni a hungarocell táblát a már kész tartófal mellé, és nekinyomni a kistéglát. Még egy ügyetlen kőműves is szép falat tud húzni vele, mert a hungarocell simasága, egyenessége vezeti a kistéglát. Ha kísméretű dísztéglát, vagy csiszolt téglát használsz, vakolni sem kell.
(Ha esetleg ilyent csinálsz, és a kőműves nem tudná, a terhelést teljesen a belső falnak kell viselni, az eléje húzott kistégla falra nem szabad átterhelni a tető, és az esetleges emelet súlyát. Ha a kistégla fal futóra van téve, akkor tanácsoa minden sorba végig beletenni a malterbe egy vasdrótót is.)
Használhatsz a B30 helyett korszerűbb, jól szigetelő téglát is, nyilván akkor vékonyabb hungarocell is elég, és ugyanúgy eléhúzhatsz egy kisméretű téglafalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!