Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kisméretű tömör téglából,...

Kisméretű tömör téglából, (25x12x6,5cm) lehet házat építeni?

Figyelt kérdés
2020. márc. 27. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerkezetileg lehet építeni, de nem gazdaságos. Sokkal több habarcs kell hozzá és lassabb vele dolgozni, mint a modern téglákkal. Szigetelésből is vastagabb kell rá.
2020. márc. 27. 17:04
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon tetszenek a modern, kívülről vakolatlan kisméretű téglából épült házak, mint például ez:

[link]

[link]

Természetesen nincs meg az ehhez szükséges tőkém. Akkor egy tervezőtől kérdezném az árakat és nem itt. :)

Viszont érdekelne, hogy mennyibe kerülne egy a képeken lévő, 5x16-os ház felépítése.

2020. márc. 27. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

Családi ház épitéséhez már nem engedélyezett.

Nem felel meg ez előírt hőszigetelésnek.

2020. márc. 27. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Csináltathatsz ilyen burkolatot, simán levágják a téglák széleit, aztán felrakják. Egyébként bontott téglából a legszebb. A vörös túl erős. Szerintem!

[link]

2020. márc. 27. 18:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket a házakat nem kisméretű téglából falazzák. Az eps szigetelésre ragasztják a szeletelt tégla burkolatot. Hasonlóan ahogy a fürdőszobában csempéznek.
2020. márc. 28. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem írták, ezek nem kisméretű téglából épültek, hanem, szereltelt téglával van burkolva
2020. márc. 28. 19:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szendvicsfalat építettem. A tartófal B30-as tégla, amire kívül hungarocelt tettem, majd a hungarocell védelmére eléje húztam egy kisméretű tömör tégla falat. A 20 évvel ezelőtti hőszigetelési követelményeknek megfelelt. A hungarocell vastagságának a növelésével biztosan elérhető a mai előírás is. A kistégla védőfal védeni is jobban védi a hungarocellt, mintha közvetlen a hungarocellre vinnéd fel a vakolatot. Árban sem jelentősen drágább, mint a hungarocell felragasztás és vakolás, mert itt nem kell ragasztani, rögzíteni a hungarocellt. Ahogy rakod a kistéglát, csak egyszerűen be kell tenni a hungarocell táblát a már kész tartófal mellé, és nekinyomni a kistéglát. Még egy ügyetlen kőműves is szép falat tud húzni vele, mert a hungarocell simasága, egyenessége vezeti a kistéglát. Ha kísméretű dísztéglát, vagy csiszolt téglát használsz, vakolni sem kell.

(Ha esetleg ilyent csinálsz, és a kőműves nem tudná, a terhelést teljesen a belső falnak kell viselni, az eléje húzott kistégla falra nem szabad átterhelni a tető, és az esetleges emelet súlyát. Ha a kistégla fal futóra van téve, akkor tanácsoa minden sorba végig beletenni a malterbe egy vasdrótót is.)

Használhatsz a B30 helyett korszerűbb, jól szigetelő téglát is, nyilván akkor vékonyabb hungarocell is elég, és ugyanúgy eléhúzhatsz egy kisméretű téglafalat.

2020. márc. 29. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!