Milyen az élet a sződligeti Dunaliget lakóparkban? Nincs árvíz veszély?
A helyedben felhívnám a beruházót
és megkérdezném, hogy a kérdéses terület feltöltése megtörtént-e a mértékadó árvízszint fölötti szintre...
Nem lakok ott, de nem is költöznék oda.
A 2013-as árvíz idején a benzinkútig (a lakóparkkal szemben) még el lehetett menni, de onnan Vác irányába már nem, víz alatt volt a 2-es.
Hogy pontosan mi volt a lakóparkban azt nem tudom, de én nem költöznék ennyire a határára.
Értem én hogy menő ha az erkélyedről bele tudsz hugyozni a Dunába, de én szeretem minimális szinten tartani a kockázati tényezőket.
Nem mellesleg pár évig imádja az ember hogy ilyen szép helyen lakik de gyorsan megszokottá válik, a partra sem fog lejárni, a szúnyogok viszont ott lesznek hogy minden csepp vért kiszipkázzanak.
Kisgyerekekkel költöznénk, és inkább ilyen környezetben nevelném fel őket, mint a túlzsúfolt városokban.
2013 óta kiépítették az árvízvédelmi gátakat.
Főleg olyanok véleménye érdekelne akik ott, vagy a gödi Duna-parti szakaszon laknak.
Teljesen érthető hogy a gyereknek jót akartok, jó környéken akarjátok felnevelni. Nem olcsó környék, oda nem a suttyó családok költöznek.
Gödön laktam 9 évet, tehát nem teljesen ismeretlen a környék.
Megkérdezed hogy van-e árvízveszély, erre azt válaszolom hogy 2013-ban odáig kiöntött a Duna, ezután pedig magadat nyugtatod hogy nem veszélyes, 2013-ban megcsinálták a gátat? Akkor miért kérdezted, miért futunk felesleges köröket?
A gát befejezése után átminősítették nem árvízveszélyes területté, de azt ne felejtsük el hogy eddig is azt vették alapul amire számítani lehet, rekordok viszont mindig lesznek. Talán nem a ti életetek során, lehet hogy 50 év múlva az unokátok örökli meg a házat és valamikor ő pakolhatja a homokzsákokat az ajtó elé, én a globális klímaváltozás derekán nem költöznék ennyire közel.
A másik meg ahogy írtam... Gimiben még lejártunk a haverokkal inni, úsztunk, csajoztunk, nagy buli volt ilyen helyen lakni, de amint elkezdtem dolgozni évekig nem jártam le, már nem volt olyan nagy szám a Duna mellett lakni.
Mivel néhány év alatt elmúlik a varázs, szeretek nagyon biztonságosan tervezni, ezért inkább Sződliget másik oldalára költöznék, majd biciklivel lejut a gyerek a partra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!