Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kerítés építéssel kapcsolatban...

Andante kérdése:

Kerítés építéssel kapcsolatban, szeretnék érdeklődni, kérdést feltenni!?

Figyelt kérdés

Történetem:

Olyan 30 évvel ezelőtt, telekmegosztással kaptam egy építési területet. Jött a földmérő, kimérte a területemet (telken belül jobb oldalra) kimérte a lakást és vártunk a munkagépre. Addig is a nekem jobbra lévő szomszédom határán lévő, betonoszlop - drótháló kerítését el bontottam, ami jogilag már az enyém volt! Ezzel az ő udvara még nem vált nyitottá,mert az én üresen álló telkem, körbe volt kerítve! Mire a munkagépek jöttek, a kedves szomszéd, neki bal oldalra és az én területemre, csinált egy beton alapos, dróthálós kerítést. Ezzel olyan 20 cm területet vett el tőlem. Számon kértem érte, de a válasz az volt, hogy: neked kellett a kerítés, ezért van a telkeden! Örülj neki,hogy én, megcsináltam! Az építkezést persze elkezdtük, csak beljebbről, 20 cm - el! Telt múlt az idő, volt kerítés! Most arra a beton alapra, zsaluzó blokkokat rakott és abból akar magának körbe a telkén tömör falból kerítkezni!? A házam hátát kihagyná, de a sarkoktól befelé az épület felé, 30 - 30 cm - el kezdi meg a falazást és a zsaluzóelemek, kb 3 - 6 mm-re vannak a hátfalamtól! Jogos lehet e neki, ez az építési forma? Esetleg milyen jogi úton támadhatom ezt meg, mivel a hátsó falamat is takarni fogja így, egy jó darabon! Tudom, hogy eltelt 30 év, a kerítés lábazatának csinálása óta, nem is azzal van bajom, abba már kénytelen voltam belenyugodni! Hanem a kerítés formája, helye a gondom!

#Kerítkezés!
2020. máj. 1. 13:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igazad is van! Esetleg, ha majd szigetelni szeretném a házamat, én meg majd szívhatom a fogamat a kerítés miatt, ami az én portámon van, de nem az enyém!? Ja és szigetelni sem tudok!
2020. máj. 1. 15:38
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez a szigetelés jutott eszembe nekem is... Oldalhatáros építkezésnél a szomszéd köteles biztosítani egy sávot, ahol hozzá tudsz férni a házfalhoz. Ha ennyire közel építi a sarkodhoz az oszlopot, amikor szigetelni akarsz, vagy akármit csinálni a ház sarkán, már foghatja is a samut a szomszédúr, és verheti szét az oszlopot. Nem jó ez a szomszédba építkezés, még egy drótkerítés erejéig se. Ha már 30 cm-tbeljebb hoztad a ház oldalfalát a telekhatártól, igazán hagyhatott volna annyit a saját irányába, vagy bele se kezdjen az építésbe. Beszélni kell vele, hogy nem, egyezel bele, hogy az oszlop akadályozza a ház sarkához a hozzáférést. A hatóság simán elbontatja, ha meglátja.
2020. máj. 1. 16:29
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen, ebből indulok ki én is! Mint írtam is, korábban ők, csináltak oda drótból kerítést és azt a jegyző bontatta le velük! Persze pénzbüntetés mellett! Akkor vakolni nem tudtunk tőlük! Most meg ezzel a szarral, halad befelé, rám! Erre még én hívjam meg, egy bográcsozásra!?! :) :) :)
2020. máj. 1. 16:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Megvárnám még dolgozgatnak, pénzt fektetnek bele, időt, majd szólnék, hogy ja amúgy le kéne bontani :) nekünk is van ilyen birtoklási fétises kisfarkú szomszédunk
2020. máj. 2. 08:48
 15/18 A kérdező kommentje:

Közben, meglett a kerítés is!

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. máj. 3. 13:13
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Az igen! Jogi útra kell lépni, egyértelmű, hogy ilyet nem csinálhat meg
2020. máj. 3. 17:02
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az igen! :D A Te TELEKRÉSZEDEN nem építhet SEMMIT! Még akkor sem, ha eddig nem jelentetted fel. Lehet, hogy azt gondolja, hogy ha eddig nem reklamáltál, azt a hatóság beleegyezésnek tekinti. Ez nem így van. Fordulj az önkormányzat illetékes osztályához, vagy a jegyzőhöz! Mr rendelheti is a konténert. Kár volt a tégláért.
2020. máj. 3. 19:24
 18/18 A kérdező kommentje:

Folyamatban van az ügy! Már a polgármester és a Jegyző asztalán a dolog!

Ezzel, együtt:

[link]

2020. máj. 6. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!