Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen kazánokat vasároljak,30...

Milyen kazánokat vasároljak,300nm-es házhoz?

Figyelt kérdés
Szeretnék sima, illetve gázkazánt is vásárolni.
2020. ápr. 4. 22:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Épületgépész terv szerintit. A gázt úgyis terveztetni kell, a vegyeset meg érdemes.

Több infó jó lenne, új épület?

2020. ápr. 5. 00:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
kb 42 Kw-s jó lehet ökölszabály szerint ennyi infóból gáz esetében. Vegyesnek meg kb 55 Kw.
2020. ápr. 5. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is mekkora a ház hőigénye? Ez határozza meg a kazán teljesítményét.

Ezt épületgépész tudja neked kiszámolni. ...meg azt is miért nem jó üzlet két különböző hőtermelőt beállítani. Vagy gáz vagy szilárd tüzelés.

A kettő együtt nem lesz gazdaságos.

Miért? Mind kettő nagyából ugyan annyiért állít elő 1kW energiát. A szilárd kazán árából (kazán+biztonsági és egyébszerelvények+szivattyú+kémény építés költségei+füstcső+munkadíjjak) akár évekig is fűthetsz gázzal.

2020. ápr. 5. 19:33
 4/7 A kérdező kommentje:

#1 Folyamatban van a tervezés,minimalista otthon lesz, ha minden a terv szerint alakul.

Igazából csak ötleteket, tanácsokat szeretnék kérni, mert eddig nem kellett ilyen dolgokkal foglalkoznom és nem vagyok otthon a témában.

2020. ápr. 5. 22:05
 5/7 A kérdező kommentje:
#2 Köszönöm a választ! Mindenképp utána nézek a neten, hogy milyen árban mozognak. :)
2020. ápr. 5. 22:06
 6/7 A kérdező kommentje:

#3 Ez nehéz kérdés, igazából igen, csak egy szakértő tudná a választ,nyilván mi is próbálunk minnél gazdaságosabb megoldást választani.

Én úgy gondolom, hogy rengeteget számít a nyilaszaró és a szigetelő minősége is, minnél jobb minőségű, annál kevesebbet kell fűteni.

2020. ápr. 5. 22:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

1# vagyok

HA új építés én teljesen máshogy állnék hozzá.

Hőszivattyús padlófűtést csinálnék + napelemet. (ha a pénz nem számít akkor fal - mennyezet fűtést-hűtést)

De betenném a gázkazánt (fűtőkazán) is szintén padlófűtés + radiátor kombóval és tennék be egy HMV tárolót cirkulációs vezetékkel. Nekem jelenleg ez utóbbi megoldás van és tervezem kiegészíteni a napelemmel + hőszivattyúval(ez még meggondolás tárgya a napelem tuti)

2020. ápr. 5. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!