Otthoni betonkeveresnel ti milyen aranyban kevertek?
Figyelt kérdés
Tomegre kellene elmeletileg, de ott senki nem fog. Hogy oldjatok meg, hogy hasznalhato legyen attol meg?2020. febr. 17. 16:39
1/5 anonim válasza:
Úgy emlékszem úgy kevertük hogy jó 4 lapát cement, 1,5 vödör víz, sóder meg pofára. Ma már ha nem kell sok zsákos betont vennék.
2/5 anonim válasza:
Attól függ mire kell.
3:1 vagy 4:1
A vizet ki kell tapasztalni, csínján mert a sóder is vizes és nem kell a betonnak folynia és a keverő mérete és korlátoz. (minél hígabb annál több cement kell hozzá)
Ahogy én szoktam keverni: (~12lapát sóder/1 talicska)
Elsőnek víz (kevesebb mint a teljes mennyiség) és 3 lapát sóder (ezzel kiforogja az esetleg leragadt cuccot)
ehhez megy a 2-3 lapát cement majd 6 lapát sóder
majd 1 lapát cement (itt szoktam a maradék vizet hozzátenni) 3 lapát sóder.
3/5 A kérdező kommentje:
En is igy gondoltam h lapattal 1 cem es 3soder, de jo lenne ha tudnam sulyra a lapat sodert mert a cementet a zsak alapjan lehetne adagolni es utana csak kis matek a soder es viz.
2020. febr. 17. 20:23
4/5 mindentudó99 válasza:
Jól írja a kettes. Mondjuk beltérre járólap alá elég 4:1. Ahol kopik vagy alapba vagy kültérre 3:1
5/5 anonim válasza:
egy masszív lapát cement, három lapát sóder, és a lehető legkevesebb keverővíz, amivel még sikerül elérni a bedolgozáshoz szükséges képlékenységet (a sok víz elpárolog, a beton töpped/zsugorodik/reped/gyengébb lesz). A sódert tessék ellenőrizni, hogy mennyire agyagos (az a jó, ha egyáltalán nem), valamint a legnagyobb szemcseméretét (a legnagyobb kavicsét) is okosan kell megválasztani a bedolgozhatóság szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!