Mennyi a büntetés ha valakit megbüntetnek, mert engedély nélkül bővitett egy ingatlant?
...folytatom az előzőt:
ezt olvasd el!
"Az építési bírság mértéke
Az építési bírságok mértékét, és a kiszabás rendjét az építésügyi bírság megállapításának részletes szabályairól szóló 245/2006. (XII. 5.) kormányrendelet szabályozza. A rendeletben pontosan összegben adják meg az egyes építményekre vonatkozó díjszámítási alapot. Így például családi ház, üdülő építés alapdíja 140 ezer Ft négyzetméterenként, melléképületé 100 ezer Ft/m2. A térfogatban mérhető építmények (pl. pince, medence, kerti tó, siló, stb.) alapdíja 20 ezer Ft/m3.
Felületben mérhető építmények alapdíja (pl. előtető, kerti tető, homlokzat felületképzés, reklám, stb.) általában 20 ezer Ft/m2, de például kerítés, terasz, erkély esetén ez az összeg 40 ezer Ft/m2."
"Példák
Családi ház esetén a leggyakoribb eset, ha az épületet engedély nélkül, vagy szabálytalanul bővítjük. 10 m2 bővítés esetén az alapdíj 10*140 ezer Ft, azaz egymillió-négyszázezer Ft. "
Nem tudom,de sokszor ez az egyetlen módja az épitésnek .
Ha engedélyt kérek,nem kapom meg .Vissza csak nagyon kirívó esetben bűntetnek ,fenn maradási engedélyt adnak .
Ilyenkor be van kalkulálva bűnti is .
3: elég baj az! Aztán mikor példát statuálnak (visszabontatják), akkor megy a sírás - rívás. Pedig az építtető pontosan tisztában van azzal, hogy engedély nélkül vágott bele.
Manapság ráadásul nincs is klasszikus engedélyeztetés. Be kell adni a terveket, és kész.
Nyilván be kell tartani a HÉSZ-t, az övezeti beépítési %-ot, és még pár előírást.
De ne legyen már az, hogy putri módra összevissza toldozgatnak emberek a házukon!
Olvasnivaló: [link]
De ez nem azt jelenti, hogy gondolsz egyet, és kalákában összegányolsz valamit a házad mellé...
# 7
akkor ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy aki keveset keres, az lophasson...???
AGYRÉM!
Az, hogy nalunk nevetségesen túl van szabályozva az építkezés, bővítés, egy agyrém... még tőlünk jóval nyugatabbra is sokkal emberbarátabbak a szabájozások... nálunk minden a lehúzásról szól...
Vettem pl egy konténert tárolónak... utana nemsokkal hozzáépítettünk a hához... de mindent szakszerűen... fiatal építésügyis mar elfelejtettem milyen hatóság faxfeje... meg akart bírságolni a konténer miatt, mert engedély nélkül építkeztem... a konténert... 3 hónap utana mászkálás volt, mire érvénytelenítettem es bizonyítottam papíron, hogy az egy szájba$%#@szett konténer nem pedig egy épület...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!