Sorházi lakás palatető felújításához kell építési engedély, ha cserepes lemezzel befedetném?
Társas sorházi lakásom van, csak a fölöttem lévő részt befedettem vállalkozóval cserepes lemezzel, a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik, hogy ehhez nem volt jogom, stb. Elegem lett az ázáskárokból és nem voltak hajlandók hallani sem a felújításról. Kellett volna egy ilyen felújításra valóban engedélyt kérnem? Milyen bírságra számíthatok, ha egyáltalán?
Nem jogszerű részemről arra hivatkozni, hogy jelentős károm származott eddig is az esőzésekből?
A szerkezeten nem végeztünk átalakítást, de nonszensznek tartom, hogy van egy gyűlölködő szomszéd az udvarban, aki inkább ázik velünk és röhög rajtunk, mintsem hogy megcsináltassa velünk a tetőt.
Csináltattunk fóliával ellenlécezéssel cserepes lemez fedést, csak nem bontatják már le... Meg szerintem ezért bírságot kiszabni sem lenne fair.
"Társas sorházi lakás"
Az milyen?
Társasház? Alapító okirattal?
Sorház, teljesen külön tulajdononként?
Egy hiba elhárításához nem kell engedély sem a szomszédtól, sem mástól.
Te beáztál, ezt a beázást csak lefedéssel lehetett legolcsóbban megszüntetni. Nem bontottál meg semmit.
Ha a közösképviselő áldását adta az ügyre akkor nem hiszem hogy valami is is lesz az ügyből,mivel hogy társasház!A tető,a födém közös tulajdom elvileg perelheted is a többieket hogy szálljanak be a költségekbe mivel ez közös érdek szerintem!
De ez nem biztos ennek nézz utánna feltétlen!De jól tetted hogy megcsináltattad várhattál volna éveket addig meg szét áztál volna.
Sorházban lakom senkinek semmi köze sem a tetőmhőz , sem semmihez .
Szomszédok nagy részének cserép tetőjük van , fa ablakok , egyen fehér az összes . Én szépen el kezdtem felújítani , szigetelni az enyém , kérem színű lett a ház fala , zsindely szerű a tetőm , műanyag ablakok , vas kerítés helyett fa kerítés , toló kapu , elektromos garázs kapu .
Eddig nem szólt senki mivel semmi közük hozzá .
Bár nálunk mind magán tulajdon semmi alapítói oktirat nincs . A miénk sima sorház és ennyi . Van közös fal azt kész .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!