Mennyit változott egy családi ház bővítésének a menete 2020tól?
Sziasztok,
Szeretnék egy kis útmutatást kérni, hogy pontosan mennyit változhatott egy családi ház bővítésének menete az elmúlt években?
Itt találtam egy korábbi és részletes leírást:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__epitkezes__9315565-mi..
Valamint egy törvénymódosítást (lehet több is van, azért kérdezem):
A fentiek alapján, ezek lennének a lépések?
1) keresni egy mérnököt, aki elkészíti a tervet
2) feltölteni a tervet erre az uj ÉTDR oldalra (itt csak egy gyakorlatilag új alaprajzról beszélhetünk?)
kivitelezés (maganszemély, én magam)
3) hatosagi bizonyítványt kérni miután elkészült
4) földmérőt hívni
5) amennyiben szükséges (ha a földmérő nem vállalja) a 3+4 papírokkal földhivatalba elmenni.
Telek beépéthetőség/telekhatároktól való távolsággal nincs gond.
Köszi!
Ne vedd kötekedésnek,de áruld már el légyszives,hogy az általad linkelt é-építés oldal melyik része az, ami kitér arra, hogy magánszemély építhet magának házat.
Ez a témakör engem is nagyon érdekel,de eddig nem találtam rá egyértelmű választ.
félreértettem a kérdésed, ház építésére, több mint valószínű más jogszabályok érvényesek, én csak sima bővítésről érdeklődnék.
ez az oldal, annyit ír, hogy a bővétés jogilag egyszerűbb lesz, ha nem kell naplózni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!