Vakolható kőzetgyapotot osb-re?
Osb lemezre szeretném rögzíteni a vakolható kőzetgyapotot, de nem tudom mivel lehet. Több videót is nézegettem, de egyikben sem láttam azt, amit én keresek.
Van speciális ragasztó vagy csavarral csináljam?
Belülre kellene,lefedném gipszkartonnal, mert kívül nikecell van. Vagy kívülre érdemesebb?
Válaszokat előre is köszönöm!
Jó lenne pontosabban ismerni a szerkezetet. Ha jól èrtem, osb-re kívülről van nikecell ragasztva. Belül nincs tartószerkezet? Egyszerűen ki kell tömni gyapottal ès rögzíteni a gipszkarton profiljával. De amúgy sima hőszigetelèshez való ragasztó megfogja.
Fontos viszont, hogy a nikecell ès obs nem páraáteresztő, ezèrt belső oldalin tökèletes párazárás kell, hogy ne kerüljön nedvessèg a belső szerkezetbe.
Ha jól értem akkor ez lenne a réteg rend kívülről befele haladva:
Hungarocell - osb lap - kőzetgyapot - gipszkarton.
Gondolom a gipszkartont a kőzetgyapotra szeretnéd erősíteni Ha elég erős a tartószerkezet akkor is párna fázni kell mert a kőzetgyapot nem tartja meg a gipszkartont.
De az is lehet, hogy vázat kellene készíteni a gipszkartonnak.
Szerintem nem kell felragasztani a két réteg között megtartja magát a táblás kiszerelés. Ha fel akarod ragasztani akkor ragasztóhabbal fel tudod rakni.
Fogalmam nincs, hogy mit akarsz, szedd már össze a gondolataidat! Most akkor mi van? Kívül van nikecell már fent van vagy még nincs? S hová megy majd a vakolható kőzetgyapot, mert vakolhatónak kívül van értelme, de akkor még sincs nikecell és hová és minek akarsz rögzíteni kőzetgyapotot vagy egyáltalán azt akarod rögzíteni, nem a nikecellt?
Akkor kezdjük úgy, hogy helyesen úgy kellett volna megoldani, hogy OSB-re a nikecell szerelőhabbal rögzítve majd lecsavarozva, műanyag alátétekkel s akkor arra a megfelelő rétegrend. Belül úgy kezded, hogy kőzetgyapot (olyan vastag, amilyen vastag a váz, hát gondolom én és remélem 5x10-es azért csak van. Így 10-es rockwood-ot veszel, nem tom, hogy van-e abból delta, ha van, azzal jobban jársz, kevesebb a hulladék. Ez szintbe kerül a vázszerkezettel, lényeges dolog, ha többet akarsz, az sem baj, csak akkor a gipszkartonnak ki kell emelni a szerkezetét, azaz a szigetelést nem nyomhatod össze a belső fallal! Ha ez megvan, lezárod hőtükrös párazáró fóliával, illesztéseknél ráhagyással, majd összeragasztod, hogy hermetikusan zárjon, ahol véletlen kiszakadt, kibökted, ott ragaszd össze. Erre jön eztán vagy egy lécelés 40cm-enként a gipszkartonnak, vagy telibe OSB-zed mondjuk 6-os OSB-vel és arra teszed a kartont. Lényeg, hogy zárj hermetikusan, pára ne juthasson be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!