Utólagos hőszigetelés esetén az xps lapokat 10 cm -t lesüllyesztették a föld színe alá. Hogy kellene lezárni?
Én kavicságyra gondoltam 10 cm szélességben, úgy hogy alá is az kerüljön. Oldalról térkőszegély határolná. Attól tartok, hogy bejuthatnak alulról az egerek a hőszigetelő lapok mögé, vagy berágják magukat.
Reális veszély, vagy csak az én hülyeségem?
Szakmai körökben azt javasolják, hogy a padlószint alá menjünk le még egy méter hőszigeteléssel. Tehát amennyiben a padlószint a terepszint felett van 90 cm-el, akkor akár megfelelő lehet a 10 cm föld alá süllyesztés.
Saját tapasztalatom:
Mi leburkoltuk az XPS lapokat üvegszövet hálóval és lábazati festékkel a terepszint alatt is, kb. 40 cm mélységig. Az XPS lemegy 1 méterre a terepszint alá, a pince miatt. Attól lejjebb már nem hőszigeteltünk. Nálunk innen a föld alól nem támadtak az egerek.
Ellenben egy terepszint feletti pincébe vezető szellőzőrács mögött burkolatlanul maradt XPS-be berágták magukat az egerek. Méreggel kikezeltem őket, majd bekérgesítettem az XPS-t XPS-hez való ragasztó anyaggal. Azóta nem találkoztam egerekkel.
Nálunk a tüzifa tárolóra szoktak rá az egerek. Tetszik nekik, hogy közel van a madáretetőből lehulló magokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!