Valaki próbálta már cement és föld keverékét?

Föld alatt mit értesz?
Ha cementet és homokot keversz össze akkor úgynevezett misungot kapsz.
Ha termőfölddel kevered össze, akkor az nem lesz tartós, mert a földben lévő szerves anyagok lebomlanak és üregek keletkeznek benne(mikroszkopikus lyukak). Ami miatt jelentősen legyengül valamint jobban beszívja a vizet, ezért könnyen szétfagy.

Betont semmilyent nem kapsz. Ha "össze is áll" teljesen bizonytalan lesz a végeredmény minősége. Nem tudom mit akarsz "kitalálni", a célt jobb lenne megosztani lehet van már rá megoldás.
Amúgy keverik a cementet (meszet is) talajhoz, talajstabilizáció gyanánt. Spec géppel, előre meghatározott (laborvizsgálat után) mennyiségben, mélységben.

Lett a dologból végül valami?
Érdekelne, mert pincében földpadlót "stabilizálnék" cementes vízzel, ha van némi esély a sikerre. Tudom, szigetljek, meg betonozzak, meg rétegrend, meg ez így nem európai, de nem érdekel. Csak kíváncsi vagyok, mi lett ennek a vége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!