Mostanában építkezők: mennyire jött ki a végén egy m2 építési költsége?
Igen! Jó az az ár!
Tapasztalatból mondom, nekem is 350 körül lesz a vége, pedig "csak" bővítés-felújítás-korszerűsítést végeztünk.
Tavaly év vége, húgoméknak 240 ezerre jött ki, egy szintes amerikai stílusú (alacsony dőlésszögű tetővel, garázzsal) családi ház.
Telek nélkül.
Pest megye, vidék.
Az enyémet nem lehet generálkivitelezői árnak nevezni (építőmérnök vagyok) mindent magam intéztem.
A gépészeten kívül semmi extra nincs benne, de minden normális minőségű anyagból van (na jó van 1-2 építészeti extra, de nincs carrarai márvány). Udvar, kerítés ezután jön. A munkák egy részét én magam végeztem (mert nem találtam rá pont akkor ráérő szakembert (a generállal ezért is jóval egyszerűbb) és nem akartam, hogy időben minden tolódjon.
"Tavaly év vége, húgoméknak 240 ezerre jött ki,"
Ezek a hihetetlen összegek, ismerve a jelenlegi (és a tavalyi) építőanyag árakat. Ez vagy úgy lehet, hogy valamit nem mondasz el (családon belül ki-mit tud megoldani) vagy valami kimaradt és annak a költsége majd a jövőben fog jelentkezni vagy problémaként vagy üzemeltetési költségben.
Amelyik szellemi fogyatékos lepontoz egy ilyen szubjektív kérdésre érkezett szubjektív választ, annak elég sekélyes és keserű élete lehet.
De! Legalább a napi öröm megvan.
Sose törődj a százalékkal!
Van, hogy a helyes (egzakt 2+2 szintű) választ nyomják le 0%-ra. Csak mert nem tetszik!
"bruttó 290000 ft/ nettó m2 körül áll meg kulcsrakészen"
Ne komolytalankodjunk!
Ez milyen műszaki tartalommal és hol valósul(t) meg?
Folyamatban van, kivitelező nélkül. A mindenre meglévő árajánlatok alapján. Telekrendezés nincs benne, de alapvetően sík telek füvesítve. Ezt már régebben negcsináltam.
Győrtől 15kmre, a manapság átlagos műszaki tartalommal, gázfűtés, alternatív dolgok nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!