Nobo vagy hűtő-fűtő klíma H-tarifával?
Szerintetek melyik éri meg jobban? Nem a beszerelési ár, hanem a fogyasztás és a teljesítmény szempontjából. 24m2es kislakásról van szó.
Elsősorban tapasztalatok érdekelnének.
Igen! Az állandó -20 közeli érték az teljesen más, de az Kanada... itthon azért más a helyzet.
Szoktam ellenőrizni télen fűtésnél a mért adatokat, mivel klímával fűtök ugye, ha az elmúlt 10 évet nézem vissza akkor nagyon ritkán ment le éjjel vagy hajnalban -10 néha -15 alá a külső hőmérséklet, az új klímáim 2,5 illetve 2,9 COP értéket produkáltak. Tehát még mindig megéri itthon klímával fűteni mint bármilyen elektromos fűtéssel. Én emiatt nem aggódom...
"Ezek szerint akkor pl Samsung, Mitsubishi, LG, Syen Bora Plus, stb nem játszanak, nem érdemes megvenni?"
Részben igazad van nem játszanak... A mitsu az kivétel mert neki vannak nagyon jó fűtésre tervezett klímái, ami az árában is látszik. A Samsung meg az LG már kínában készül, elég gyenge minőség már nem az ami 10-15 éve volt, de a márkát itt is meg kell fizetni, viszont nekik nincs jó fűtésre optimalizált split-ük. Én a samsungot meg az LG már rég leszereltem és Gree ment a helyükre, a legjobb döntésem volt, halkabb, jobb fűtésre és dizájnosabb.
A syen bora plus a GREE Bora, ami a GREE gyár alapgépe csak más burkolattal van ellátva, de ua. két gép. Sajnos nem fűtésre találták ki és tényleg egy alapgép, ha csak hűtésre kell no para. Ha, fűtésre kell és az ár/érték na meg a minőség is számít és nem fél millás klímákról van szó akkor maradj a GREE-nél vagy RCOOL Prime2R esetleg SOLO, ezek is nagyon jó fűtésre tervezett gépek elérhető árban.
"de az Kanada... itthon azért más a helyzet"
Beléptél a komolytalanok népes táborába...
#15 pedig igaza van.
"Például Budapesten, a sokévi mérési adatokat alapul véve, a -5 °C alatti átlaghőmérsékletű napok száma 10 alatti évente."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!