Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mészkőbe vájt pincémet szeretn...

Mészkőbe vájt pincémet szeretném egy plusz helyiséggel bővíteni. Milyen géppel tudnám felgyorsítani a vájást?

Figyelt kérdés
2019. aug. 15. 14:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Vésőkalapáccsal.
2019. aug. 15. 14:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, a vésőkalapács eléggé adja magát. De lehet, hogy van ennél hatékonyabb módszer. Vésőkalapáccsal gyakorlatilag csak törmeléket állít elő az ember, amit aztán talicskázhat kifele, és semmire nem jó ez a melléktermék, csak sitt keletkezik. De lehet, hogy téglákat is lehetne belőle csinálni, amit másra is lehet hasznosítani, nem csak szemétként jelenik meg a végén, plusz lehet, hogy ha nagyobb darabokban hoznám ki az anyagot, akkor a vájással is gyorsabban haladnék.

Nem tudom, hogy egy körfűrész vagy akár láncfűrész mennyire lenne alkalmas arra, hogy 4 oldalról körbevágjam a téglatestet, aztán ékekkel kipattintsam a hátoldalát. Ha ez menne, akkor tégla is lenne a folyamatból, és talán gyorsabban is haladnék.

De lehet, hogy valami olyan fúró vagy véső is létezik, amivel ugyan por és törmelék lesz a kibányászott anyag, de maga a haladás gyorsabb, mintha apránként pattintgatnám le a kődarabokat.

2019. aug. 15. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha tufa lenne még azt mondanám hogy talán, de a mészkőből úgyis csak sitt lesz. Felhasználható ám az is erre-arra.
2019. aug. 15. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
figy a bontott a téglát sem viszek el, maximum ingyen, pár mészkő kő kinek kell?
2019. aug. 15. 16:38
 5/8 A kérdező kommentje:

A téglát én is tudnám hasznosítani máshol, de ha ingyen elviszik az sem rossz dolog. Ugyanis a sitt elszállításáért még nekem kell fizetnem.

De hagyjuk a téglákat egy kicsit. Milyen módszerrel / eszközzel halad a leggyorsabban egy ilyen munka?

2019. aug. 15. 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
Dinamit fater!
2019. aug. 15. 23:02
 7/8 anonim válasza:
100%
Faék + víz elég komoly dolgokra képes, de okosan kell csinálni
2019. aug. 18. 13:00
 8/8 K Laci válasza:
Én gyémánt vágóval próbálkoznék elősször vízesen. A tőbbi ék, víz és atmoszféra.
2019. aug. 20. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!