Egy lakóparkon az építtetőnek mekkora haszna lehet manapság?
Persze 100% haszon, hogyne. 200% inkább.
T.Kérdező ez sok mindentől függ.
De a 15 (max. 20%) a reális, ha tisztességesen csinálja.
Egy lakoparknak szeintem min 40-50%. Cordia 1.000.000+ ft/nm adja el a lakásokat young city lakoparkban.
Akik évi 1-2 lakást építenek, ok kevesebbet.
7-es egyrészt mert nem vagyok ZÁÉV, hogy évi 10! családi házat fel tudjak húzni. Másrészt ebben a léptékben más kivitelezői és négyzetméterárak futnak. Családi házakat kevésbé szoktak bussinesszerűen építeni. (persze nyilván nem azt mondom, hogy nem fordul elő, csak ritkábban mint egy társasház pl.)
De meggyőzhető vagyok a százalékban de az utolsó hozzászólón kívül eddig csak számok nélkül fikáztok hasraütésszerűen. Akkor vezessétek már le számokkal, hogy jön ki az 1%?
Sajnos itt sok olyan szól hozzá unalmában, akinek a leghalványabb fogalma sincsen az üzletről, és azt hiszi, hogy a lakásokat építő/építtető vállalkozók azért kockáztatnak 100 milliókat, hogy a vevők olcsón jussanak lakáshoz, és ők majd megelégednek párfilléres (20%-os) haszonnal.
Na mindegy.
Meg lehet kapaszkodni, de min. 200-300 % nyereség van egy-egy lakáson.
Azt mondta az egyik ismerősöm aki ilyen lakóparkokat épít, hogy 100-200 %-a neki már akkor is meg volt, amikor még csak zöldséget árusított a nagycsarnokban.
(Aki nem hiszi kérdezze meg a zöldséges haverját erről, vagy menjen ki hajnalban a nagybani piacra, és utána hasonlítsa össze az ottani árakat a lakóhelyén árusító sarki zöldségesével.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!