Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Számítana a szigetelés?...

Számítana a szigetelés? Egyáltalán érdemes szigetelni?

Figyelt kérdés
20 éve épített ház, Porotherm 38 falazat, nemes vakolattal, akkori hőszigetelt faablakok, födémen 10 cm termobeton szigetelés, 19 cm vasbeton födémen. Néha érezni hideget télen, de összességében fel lehet fűteni a házat kellemes 21 fokra. A nyarakat viszont nem mondanám olyan kellemesnek, gyakorta van bent 30 fok, úgy, hogy szellőztetve van a ház kizárólag éjszaka. Nincs akkora tömege ennek a technológiának tudtommal. Érdemes szigetelni? Az ablakokat mindenképpen akarom műanyagra. S érdekes, napellenző van a nappaliban, s érezni kánikulában, ahogy csukott ajtó üvegén árad a meleg, miközben közvetlen napsugárzás nincs az üveg felé.
2019. júl. 13. 14:48
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagy üvegcsere az ablakokba. De lehet annyira jönne ki, mint a teljes csere. Nem tudom.
2019. júl. 13. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Hallottam olyan ablak üveg fóliázásról, amit meleg ellen tesznek az üvegre. Mester végzi, nem tudom a pontos nevét az eljárásnak. A házat pedig érdemes mindenképpen szigeteltetni!
2019. júl. 13. 15:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Fólia? Télen pont hátrányos lenne. Nem? Inkább ablakcsere, szerintem. De lehet attól még jó lehet, csak kérdés, hogy télen mennyire fogja fel a napot.
2019. júl. 13. 15:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyílászáró -> Tető -> Falak. Ebben a sorrendben éri meg egy átlagos háznál.
2019. júl. 13. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Meleg ellen nem tudod szigetelni.

Hosszú hőségnél a szigeteléssel csak késlelteted, hogy bent is akkora meleg legyen, viszont amikor kint hirtelen lehűl az idő, nálad tartja tovább is a jó meleget a szigetelés.

Egy ablakcsere tűnik járhatónak.

2019. júl. 13. 20:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Árnyékolni kell ha csökkenteni szeretnéd a hőterhelést. A szigetelés csak minimálisan javit rajta. A helységben lévő hőforrások (Villamosberendezések) csökkentése lehet még megoldás.
2019. szept. 4. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!