Veszélyes a szomszéd kocsibeállója, mit lehet vele tenni?
Nemrég épített egy fedett kocsibeállót (ehhez a fajtához nem kell semmi engedély). Mindenféle méretű trapézlemezt RÁSZÖGELT a tetejére.
Mondtam neki csavarozza le, mert felkapja a szél. Természetesen ő jobban tudja... nem kell.
Attól tartok egy nagyobb szél lefújja az egészet, a repkedő lemezek meg az én kocsimra esnek, ami ott szokott állni a kerítés mellett.
Ilyenkor fizet a biztosító?
A biztosító arra fizet, amire biztosítást kötött a kuncsaft. Jó esetben. Rossz esetben arra se.
Olyan biztosítást még nemigen kötöttek Mo-on, hogy a melléképület roncsai által okozott kárra kiterjedjen.
A te Casco-d fizeti, ha megfelelő kondíciókkal kötötted, mínusz az önrész.
Ha nincs biztosítás, akkor a szomszédnak kell kifizetnie. Ha nem fizet magától, akkor perelheted.
Állj arréb a következő viharig, majd ha az megrendezte, akkor kezd vele valamit.
Nincs értelme összetörni a kocsidat aztán évekig pereskedni...
Én azért ezt az építéshatóságnak jelezném, mert ahogy leírtad, ez nemcsak az autódra veszélyes. Nem tudom milyen építmény ez, de minden építmény aminek alapja van, engedélyköteles.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen szögeléses tákolmányok szélfelkapására, bizony nem kell túl sokat várni. Időzített bomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!