Mobilklíma jó választás-e ebben az esetben?
Én nem vennék mobil klímát. Először is, ami valamivel hatékonyabb, az drágább is. Akkor már egy olcsóbb split klíma, ami nem hangos és nem zabálja úgy az áramot, valamint tényleg le is hűt.
Egyre forróbbak a nyarak, egészen biztosan kihasználnád a jövőben is.
Ha pedig jobb minőséget veszel, fűteni, párátlanítani is tudsz vele azokban a hónapokban, amikor még nem kell igazán döngetni a fűtést a kályhában.
Kb. 30ezerért vettem vagy 5 éve egy újszerű mobilklímát, ami a hálószobát 30-60 perc alatt úgy lehűti, hogy fázni lehet benne.
Nem dobtam ki százezreket egy split klímára, és nem dobtam ki további 60-80ezret egy rabló klímás munkadíjára sem.
Ma sem tennék máshogy.
(...és nem annyira hangos mint állítják sokan.)
(...és pont úgy tud párátlanítani is mint a másik.)
Hogy mennyire hangos, azt fajtája válogatja. A kompresszor forró levegőjének kivezetésére aligha jó a cserépkályha, mert inkább visszaáramlik a benyomott levegő és teljesen lakhatatlan lesz a szoba. Inkább az egyik ablakszárnyat kellene átalakítani pl. farostlemezzel, amire egy megfelelő méretű lyukat kell vágni a kivezető csőnek.
Én a nyaralónkban hasonlóan biztosítom a megfelelő hőmérsékletet (a padlástérbe vezető feljárat mellett van a mobilklíma). Kb. fél napi üzemelés során kb. 5 liter kondenzvíz keletkezik (amit vödörben gyűjtök).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!