Kinek mennyi havonta a villanyszámlája? (lent)
Figyelt kérdés
nekünk majdnem 18ezer havonta és még igyis ráfizetünk az éves leolvasásnál nem keveset.A számitogép a villany és a tv annyit nem "megy" viszont a boyler 200literes és nappalin van.egy 120l -esre akarjuk cserélni hátha kevesebbet fogyaszt ha egyáltalán az nyomja meg ennyire.szerintetek?2010. júl. 9. 07:52
21/24 A kérdező kommentje:
erre ertettem én is a behozatást:)
2010. júl. 11. 18:14
22/24 anonim válasza:
65 négyzetméteres kis parasztház, havi átalány díj 30.000FT, minden éven 100 ezer forint körül ráfizettünk.!:( Nem értjük az okot, rengeteg villanyszerelő itt járt már, az áramszolgáltató is bemérte az órát, jó volt, de lett óra csere is, a villanyszerelők válasza az volt ilyen háztartási gépekkel nem lehet ilyen fogyasztás, ez még csak akkor volt mikor férjemmel ketten voltunk 18.000Ft volt az áram, dolgoztunk mind a ketten délután értünk haza, 1 tévénk volt, egy 80 literes villanybojlerünk, 1 mikrónk, egy A+ osztályú kerámia főző lapos villanytűzhelyünk, amit szinte csak kávéfőzésre használtunk,meg az égők, és egy A+ samsung mosógép, keveset mostunk, mindent bemértek, és mondták már akkor, hogy ilyen fogyasztás nem lehet! Most betelt a pohár 4 év után eladtuk a házat, most fogunk költözni ki belőle, most jelenleg én a férjem kettő három év alatti kisgyermekem és édesanyám aki idős lakik velünk most havi 30.000Ft, annyit változott a háztartási felszerelés, hogy most 2 tévé, és egy számítógép lett. Kíváncsi vagyok a másik háznál mennyi lesz!
23/24 anonim válasza:
Elfelejtettem, írni, hogy a 80 literes bojlerünk nappaliról megy, mert sajnos nincs éjszakai óra, valószínűleg ez vitt a csőd szélére!:( Rakattunk volna éjszakai órát, de választanunk kellett, vagy a hatalmas ráfizetési számlákat adjuk fel, ami a legtöbb esetben 180.000Ft volt, vagy rakatunk még egy órát, a legkevesebb ráfizetés tavaly volt akkor 104.000Ft!
24/24 anonim válasza:
Még mindig:
1. lakás: 46nm-es budapesti panel. Nem sokat vagyunk otthon, csak esténként. Nagy fogyasztók sincsenek igazán: 1 hűtő, 1 tv és a világítás mind takarékos.
34 kWh-t fizetünk havonta.
2. lakás: 100nm-es pécsi családi ház. Itt azért van 3 tv, akvárium, néha mennek barkácsgépek, magasnyomású mosó, stb. Sőt a kombi kazán is vesz fel áramot. De itt csak egy héten 2-3 napot tartózkodunk.
Erre fizetünk 90 kWh átalányt, de most lesz egy kis túlfizetésünk is úgy néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!