Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nyaralómat (téliesített) víz,...

Nyaralómat (téliesített) víz, gáz, csatorna megérné-e átminősíteni lakóingatlanná? Tervezek kiköltözni ide, lakcímet gond nélkül tudtam bejelenteni. Költségek, kedvezmények, szolgáltatások szempontjából kérdezem, nyerek-e bármit az átminősítéssel?

Figyelt kérdés

2019. máj. 17. 09:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Erre a helyi önkormányzatnál kapsz választ, mert mindenütt mások a helyi szabályzók, adók.

Én ahol élek ott pl.nincs adó a lakóházra, másutt meg van.

A nyaralónk sem adóköteles, másutt meg igen.

2019. máj. 17. 10:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok műszaki feltételnek kell megfelelni, nézz utána, lehet, hogy még költened kellene rá egy csomót.
2019. máj. 17. 11:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

mi kb. 20 éve minősítettük át a nyaralónkat, mérnök által készített hőtechnikai számítás kellett, hogy megfelel az aktuális lakóépületre vonatkozó előírásoknak. Azóta sokkal magasabbak a követelmények. Ahol az én ingatlanom van, van ingatlanadó, nyaralóra 3,5szeres lenne a szorzó, szóval nem mindegy. Ahogy az előző írta, első lépésben önkormányzat.

Előnyök: pl. ingatlanadó ha van a településen, kevesebb lehet, hitelfelvételnél, bármilyen pályázatnál nyaraló nem játszik,esetleg biztosítási díj .

2019. máj. 17. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!