Mik a hátrányai, ha egy ingatlan szolgalmi joggal van terhelve?
Az ùtbaeső fákat kivágják. Vèdőtávolságon belül nem èpithetsz (bár ha előkert, akkor amùgy sem), de mèg fa sem lehet rajta. A szolgáltatò bemehet bármikor, ha meghibásodás, karbantartás van. Rengeteget ronthat az ingatlanod èrtèkèn.
Szerintem a 300 ezer kevès ezèrt.
Én nem engedném , teljesen tönkre tennék a kertet is.
Aztán bármikor lehet probléma , újra felkellene bontani.
Tudni kell, hogy jogszabály szerint ha nincs más megoldás, akkor kötelezhetnek is rá mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Szóval ha nagyon hisztis a tulajdonos, akkor én inkább megegyeznék vele, viszont nem a fák nyomvonalában. Szolgalmi sávot szoktak a vezetékre bejegyezni 1-1 méter azt hiszem, ebben a sávban szükség esetén biztosítanod kell a hibaelhárítást, karbantartást, nem építhetsz, ültethetsz rá, vagy ha még is, nem lehet kártérítési igényed, ha valamiért bontani kell.
A megfelelő tervezésre és kivitelezésre oda kell figyelni. Egy esetleges dugulásnál lehet, hogy nálad önt ki a szomszéd szennyvize.
Ha van más műszaki megoldási lehetősége, akkor én nem mennék bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!