Ki tud tenni a házból?
Van a nevemen egy ház, amibe be vagyok jelentkezve, ott élek.
Egy haszonélvezője van, akivel megromlott a viszonyunk. Ki tud tenni a házból?
A haszonélvezö a házra vonatkozó minden joggal rendelkezik, többek közt ö döntheti el, ki élhet ott - azaz ki tud tenni onnan.
Egyedül arra nincs joga, hogy eladja, minden egyébre igen, és amíg fennáll a haszonélvezet, addig neked semmi jogod sincs ott.
Símán!
Ö rendelkezik az egész ház fölött és a tulajdonost is kizárhatja a használatból.
Jobb ha vagy kibékülsz vele, vagy keresel más lakhatási lehetöséget magadnak!
Sajnos igen, mert anno nem tudom mikor és melyik kormány ezt az igazságtalan törvényt hozta! :(
Legfeljebb apró csínyekkel, amikből nem gyanakszik rád, költözésre bírhatod, például eressz be a házba egereket, stb....! :D
Utolsó. Ezt nem "valamelyik kormány" hozta be, hanem az egész világon így van, éppen ez a haszonélvezeti jog lényege, hogy a haszonélvezöé MINDEN használati jog!
Ha meg elkezdené a kérdezö megfogadni a tanácsodat, akkor igencsak ráfizet, ha a haszonélvezö feljelenti!
Hülye voltam, hogy belementem ebbe az egészbe..
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!