Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki tud tenni a házból?

Ki tud tenni a házból?

Figyelt kérdés

Van a nevemen egy ház, amibe be vagyok jelentkezve, ott élek.

Egy haszonélvezője van, akivel megromlott a viszonyunk. Ki tud tenni a házból?

2019. ápr. 27. 06:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A haszonélvezö a házra vonatkozó minden joggal rendelkezik, többek közt ö döntheti el, ki élhet ott - azaz ki tud tenni onnan.

Egyedül arra nincs joga, hogy eladja, minden egyébre igen, és amíg fennáll a haszonélvezet, addig neked semmi jogod sincs ott.

2019. ápr. 27. 07:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Símán!

Ö rendelkezik az egész ház fölött és a tulajdonost is kizárhatja a használatból.

Jobb ha vagy kibékülsz vele, vagy keresel más lakhatási lehetöséget magadnak!

2019. ápr. 27. 07:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor kitehet.
2019. ápr. 27. 07:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagy bajban vagy,ha nem tudsz vele kibékülni,mert repülsz. Nem tehetsz ellene semmit,még ő él,vagy ki nem békülsz vele.
2019. ápr. 27. 07:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sőt! Attól függetlenül, hogy ott laksz vagy sem a rendkívüli karbantartás költségeit neked kell állnod.
2019. ápr. 27. 08:31
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos igen, mert anno nem tudom mikor és melyik kormány ezt az igazságtalan törvényt hozta! :(

Legfeljebb apró csínyekkel, amikből nem gyanakszik rád, költözésre bírhatod, például eressz be a házba egereket, stb....! :D

2019. ápr. 28. 00:14
 7/8 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó. Ezt nem "valamelyik kormány" hozta be, hanem az egész világon így van, éppen ez a haszonélvezeti jog lényege, hogy a haszonélvezöé MINDEN használati jog!

Ha meg elkezdené a kérdezö megfogadni a tanácsodat, akkor igencsak ráfizet, ha a haszonélvezö feljelenti!

2019. ápr. 28. 07:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Hülye voltam, hogy belementem ebbe az egészbe..

Köszönöm a válaszokat.

2019. ápr. 28. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!