Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne a vegyestüzelés...

Hogyan lehetne a vegyestüzelésű kazánt rákötni a cirkóra?

Figyelt kérdés
Elég sok a gáz számlánk így vegyestüzelésű kazánon gondolkozunk.A cirkó nálunk zárt rendszerű és csak a fűtés megy róla a melegvíz nem.Ha rákötnénk az egyik radiátorra az úgy jó lenne és akkor a cirkót kizárnánk?Vagy hogy lehetne megoldani?
2010. júl. 5. 18:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem keress szerelőt.

Én is gondolkozok ilyenen, de legkorábban jövőre.

Elvileg egy csövön elvezetik a vizet a kazánhoz, ott felmelegszik, és egy keringetőszivattyvúval visszaküldik a radiátorba.

2010. júl. 5. 19:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a cirkó mellé, a teljes rendszerre van kötve a vegyes tüzelésű kazán, külön, saját keringető szivattyúval és tágulási tartállyal (mindez ugye a cirkó "testében" is benne van). Ha a cirkó megy, a vegyesnek le vannak zárva a csapjai (különben óriási lenne a hőveszteség a kazántesten áthaladó forróvíz miatt, a kazánházat amúgy sem akarjuk fűteni, kap elég meleget a csövekből), ha pedig be akarunk gyújtani a vegyesbe, akkor addig kikapcsoljuk (csak melegvízellátásra állítjuk) a cirkót, így nem dolgozik egymás ellen a két kazán és a keringetőszivattyúk. Bármelyik ügyes fűtésszerelő megcsinálja neked, ahhoz ragaszkodj, hogy úgy kösse, hogy a vegyestüzelésűd gravitációsan (a keringetőszivattyű nélkül is) működjön, így akár áramszünetben is, de amúgy is még olcsóbban tudsz fűteni vele.
2010. júl. 6. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Elözö hozzászolot annyibol javitanám csak ki ha új korszerü (vékony csőves) fűtésed van az soha nem fog szivattyú nélkül elindulni ( gravitáciosan) mert annak a lényege a nagy viztömeg.
2010. júl. 6. 13:34
 4/6 anonim ***** válasza:

13:03 vagyok, igazad van,edves utolsó hsz., Valahogy automatikus volt számomra, hogy akinek még van helye külön vegyestüzelésű kazánra, annak régi típusú csövezése van :) Mentségemre szóljon, hogy nem vagyok fűtésszerelő, nem mindennap látok ilyen rendszereket. A sajátunk 13 éve készült, akkor - bár már nagy divat volt a rézcső - a szerelő a hagyományos vastag csöveket ajánlotta. Akkor lehet, hogy ezért is :). Azóta több szerelő is látta (pl. a cirkószerelő) és nagyon dicsérte a megoldást.

Akkor, kedves Kérdező, ha vastag csöves rendszered van, mehet a gravitációs fűtés, ha már a modernebb réz, bélelt műanyag vagy ég tudja van-e másféle is, akkor csak keringetőszivattyúval.

2010. júl. 7. 06:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszóló! Igen, vastag csővel szerelt rendszeren mehet szivattyú nélkül is (bár ha van beépitve szivattyú azt is be lehet dugni gyorsabb lesz tölle a rendszer) de nem szükséges. De viszont vékony csőves új rendszereknél csak szivattyúval szabad meg ha nagyon biztonságosra akarja az ember van ennek egy külön beépithetö

biztonsági puffer tartályos egysége is. erre azért van szükség mert vékonyabb csővek kevesebb viz igy a megforrás veszélye joval nagyobb. Mert pl. egy régi rendszerben akár

lehet 200-250l viz az új rendszerek akár 1/3-a vízmenyiséggel üzemelnek.

2010. júl. 7. 07:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, nekünk is így lett kiépítve, a kazánból a felszálló ág kétfelé válik, az egyik oldal átmegy a keringető szivattyún, a másik elmegy mellette és közvetlenül a szivattyú fölött megint "találkoznak". Mindkét ág külön nyitható, zárható. Amikor indítjuk a rendszert, gyakran (nem mindig) meg szoktam forgatni a vizet a szivattyúval, így gyorsabban melegszenek át a radiátorok, utána már lezárom azt az ágat és kikapcsolom a szivattyút, magától is működik a rendszer. Nálunk is szereltek fel egy külön, 24 literes tágulási tartályt is a rendszerre, mert azt mondták, hogy a cirkó belső tartálya nem is lenne elég a mi vízmennyiségünkre.

Mindenesetre nagyon elégedettek vagyunk vele, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy - persze jó szerelővel - ilyen kombinációt válasszon.

2010. júl. 7. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!